Wymiana rozrządu w 1.4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana rozrządu w 1.4
Witajcie . Proszę o poradę. Będę niedługo wymieniał pasek rozrządu w moim golfiku. Wiem że w tym silniku jest on napinany pompą wody. W książce w instrukcji wymontowania paska pisze żeby poluzować pompę wody przed zdjęciem paska. moje pytanie brzmi: ile jest tam śrub lub nakrętek przy pompie wody i jak tą pompę poluzować oraz czy jej poluzowanie nie spowoduje wycieku cieczy chłodzącej?? w książce niestety nic nie ma na ten temat. I jeszcze pytanie o naciąg paska rozrządu ( w książce jest zdanie "naciągnąć pasek zębaty odpowiednio obracając pompę cieczy chłodzącej") Co to znaczy odpowiednio obracając. Może któś to już robił sam i może mi doradzić
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2008 14:56 przez dzazgol1, łącznie zmieniany 1 raz.
Tam są trzy śrubki.dzazgol1 pisze:...ile jest tam śrub lub nakrętek przy pompie wody...
Pompa wody jest na mimośrodzie, więc trzeba ją przekręcić wokół własnej osi.dzazgol1 pisze:...jak tą pompę poluzować...
Spowoduje wyciek, niestety.dzazgol1 pisze:...czy jej poluzowanie nie spowoduje wycieku cieczy chłodzącej...
Pompa wody jest na mimośrodzie, więc trzeba ją przekręcić wokół własnej osi.dzazgol1 pisze:...I jeszcze pytanie o naciąg paska rozrządu (w książce jest zdanie "naciągnąć pasek zębaty odpowiednio obracając pompę cieczy chłodzącej"). Co to znaczy odpowiednio obracając...
A tak wygląda pompa wody:

VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt: