Problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z centralnym zamkiem
Siemka. OD dłuższego czasu mam problem z centralnym zamkiem. Jakoś wcześniej mnie to nie denerwowało jednak teraz mu sie pogarsza:). Tak więc pokolei, w grudniu miałem konkretne zwarcie pod deską rozdzielczą po tym przestał działać centralny zamek od strony kierowcy od pasażera b6yło ok. Wkońcu wymieniłem zamek od strony kierowcy na "nowy" z vento. Na początku było ok jednak z czasem musiałem przekręcac kluczyk do zamego końca i nie zawsze centralny zamykał wszystkie drzwi. Teraz to wygląda tak że kluczyk ciężko sie przekręca w zamku i gdy próbuje otworzyć drzwi to rygielek prawie wogóle sie nie podnosi, a gdy chce zamknąć to sie chowa drzwi są zamknięte jednak centralka nie zamyka wszystkich drzwi, rzadko działa to poprawnie, od strony pasażera wszystko jest ok. W czym może być problem. Przeglądałem szukajke i było napisane coś o przetartych kablach w drzwiach ( w środku gumy między drzwiami a autem) otóż ja miałem problem z radiem w pewnym momencie przestało działać zdjęłem gume poruszałem kabelkami i działało tylko że nie gra głonik w drzwiach od kierowcy. Czy te incydentymmożna łączyć??:D Prosze o pomoc i pozdrowionka. 
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
jak zamykasz ryglem od srodka drzwi kierowcy to wszystko jest ok?
jezeli tak to mozesz miec uszkodzony wlacznik w zamku lub cos z przewodami, jezeli nie to bedzie raczej cos z polaczeniami elementow zamka w drzwiach
mozesz jeszcze odpiac kostke ktorra idzie do drzwi, jest pod plastikiem przy dzwigni od maski
jak odepniesz kostke (z szarym cienkim i zielonym cienkim przewodem) to zewrrzyj przewod czerwony tej kostki z zielonym i czerwony z szarym (musi byc zamkniety zamek-tak jakby byly zamkniete drzwi) - powinien si wtedy zamknac i otworzyc zamek
jezeli tak bedzie to jest cos w drzwiach nie tak - wtedy miernik do reki i sprawdz czy jest przejscie pomiedzy przewodami zielonym i czerwonym oraz szarym i czerwonym (w gniazku a nie w kostce) podczas zamykania i otwierania-jezeli nie ma to trzeba rozkrecic drzwi i sprawdzic przelacznik przy wkladzie kluczyka-byc moze jest uszkodzony
jezeli tak to mozesz miec uszkodzony wlacznik w zamku lub cos z przewodami, jezeli nie to bedzie raczej cos z polaczeniami elementow zamka w drzwiach
mozesz jeszcze odpiac kostke ktorra idzie do drzwi, jest pod plastikiem przy dzwigni od maski
jak odepniesz kostke (z szarym cienkim i zielonym cienkim przewodem) to zewrrzyj przewod czerwony tej kostki z zielonym i czerwony z szarym (musi byc zamkniety zamek-tak jakby byly zamkniete drzwi) - powinien si wtedy zamknac i otworzyc zamek
jezeli tak bedzie to jest cos w drzwiach nie tak - wtedy miernik do reki i sprawdz czy jest przejscie pomiedzy przewodami zielonym i czerwonym oraz szarym i czerwonym (w gniazku a nie w kostce) podczas zamykania i otwierania-jezeli nie ma to trzeba rozkrecic drzwi i sprawdzic przelacznik przy wkladzie kluczyka-byc moze jest uszkodzony