Dziwne dźwięki przy reflektorze

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dzazgol1
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne dźwięki przy reflektorze

Post autor: dzazgol1 » wt mar 25, 2008 17:56

Witam. Jestem nowy na forum. Zakupiłem ostatnio golfika 3 silnik 1.4. Od czau do czasu spod maski dochodzą dziwne dźwięki (piszczenie)podczas pracy silnika. Po otwarciu maski zlokalizowałem je. Otóż dochodzą z okolicy lewego reflektora. Równocześnie z tymi piskami słychać pracę jakiegoś urządzenia ( chyba silniczek regulacji wysokości świateł). Mam pytanie czy to wina jakiegoś zwarcia? Niestety na elektryce zupełnie się nie znam. Jeśli ktoś zna przyczynę . Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt mar 25, 2008 18:29

tak to może być zwarcie podczas tego hałasu odłącz wtyczkę od lampy

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt mar 25, 2008 18:34

Piski moga być od wibracji z powodu złego mocowania do siebie niektórych elementów które mogły uszkodzić się po ew. stłuczce, czyli najczęściej blacha pod zderzakiem do plastykowego pasa przedniego. Trzeba zdjąc zderzak żeby to ocenić
Niekontrolowana praca regulatora to przynajmniej u mnie była spowodowqana zalaniem wodą silniczka, jest rozbieralny, rozebrałem wysuszyłem i ustało. A dla wykluczenia czy czasem wina nie leży po stronie okablowania włóż sobie silniczek z prawej lampy. (przekręca się w lewo i wyciąga jego trzpień z mocowania w reflektorze na zatrzask

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

dzazgol1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dzazgol1 » wt mar 25, 2008 18:45

OK. spróbuję wyjąć i wysuszyć zobaczyny czy to coś pomoże. Dzięki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”