Zablokowane drzwi od strony kierowcy - central zamek otwiera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bambusik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zablokowane drzwi od strony kierowcy - central zamek otwiera
Witam! Nie mogę otworzyć drzwi od strony kierowcy,najdziwniejsze tylko że central zamek ''na moje'' jest sprawny tzn. jeśli wcisnę na pilocie przycisk otwiera wszystkie drzwi, podnośni wszystkie rygle w drzwiach, z tą różnicą, że wszystkie drzwi mogę otworzyć oprócz właśnie drzwi kierowcy:(:(:(. Początkowo myślałem, że może to wina pilota, więc spróbowałem z kluczyka otworzyć, ale nic z tego. Z kluczyka też podnośni wszystkie rygle ale drzwi otworzyć nadal nie mogę:(:( Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 15:11 przez bambusik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zamek brudny w środku lub uszkodzony mechanicznie. Trzeba wyjąć rozkręcić i wyczyścić. A jak? Poróbuj uderzyć w oklice zamka pięścia, może od wstrząsu puści. Bo jak nie to czeka cię męka ze ściganiem tapicerki przy zamkniętch drzwiach.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- bambusik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ufffffffff... ku mojemu zdziwieniu wszystko dało się zrobić bez jakiejkolwiek ingerencji jako, że wczoraj przymroziło troszkę to domyślam się,że główną przyczyną był mróz, dodam jeszcze że wczoraj po południu myłem auto, a wieczorem przymroziło, tylko zagłębiając się w szczegóły to napiszę że auto myłem o 15 i drzwi się otwierały do 23 normalnie:P a mroziło już od 20:D. No ale mniejsza z tym dzisiaj jak ''ręką odjął''. Pozdrawiam!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie martw się mam podobnie - generalnie działą ale jak większy mróz chwyci lub po dogłebnym ciśnieniowym płukaniu auta zamek zacina się/zamarza
Jak się zrobi cieplem to czyszczenie zamka i mam nadzieje że w przyszłą zimą nie spotka mnie taka niespodzianka
Jak się zrobi cieplem to czyszczenie zamka i mam nadzieje że w przyszłą zimą nie spotka mnie taka niespodzianka
[b]VW Golf 3 TD[color=#FF0000]I[/color] Edition[/b]
[img]http://latara.w.interia.pl/golf22.JPG[/img]
[img]http://latara.w.interia.pl/golf22.JPG[/img]