mkIII mechanizm podnoszenia szyb- pomoc potrzebna

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

mkIII mechanizm podnoszenia szyb- pomoc potrzebna

Post autor: orzel12 » pt cze 03, 2005 06:54

juz sie poprawilem wiec niech temacik pobedzie bo musze jakos sobie z tym poradzic

wiec tak umarl mi podnosnik szyby manyalny od strony pasazera mianowicie szyba sie opuszcza a nie podnosi bo podczas krecenia korba slychac jakby trybiki jakies przeskakiwaly czy mozna cos z tym zrobic czy trzeba caly mechanizm wymieniac jesli tak to czy wszystkie mkIII maja takie same mechanizmy czy roznily sie jakos w poszczegolnych rocznikach ja mam 3drzwiowego z 92r
no i jeszcze prosil bym o jakis opis wymiany lub cos takiego

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » pt cze 03, 2005 09:14

w sumie to bez wymontowania nic nie zrobisz zdejmujesz boczek Jest przykręcony srubą pod plastikiem za który zamykasz drzwi od srodka, pod klamką wewnętrzną (mała srubka) korbkę się ściąga jak w maluchu biały plastikowy pierścień z nacięciem, wyrywasz boczek- jest na zatrzaski potrm podnoscisz do góry ( w pionowej pozycji boczka) Odkręcasz 2 sruby od szyny prowadzącej szybę wyciągasz szybę górą i odkręcasz mechanizm - 3 srubki , niektóre mechanizmy były nierozbieralne - zanitowane zgrzane, jak sie da to rozbierasz - moze tylko ośka wyskoczyła z gniazda, na szrocie wołają ok 50zł za mechanizm

MORE POWER

wadolek

Post autor: wadolek » pt cze 03, 2005 12:20

Zrob jak pisze kolega, ten mech. mozna rozebrac a potem zanitowac nitownica.Mogla wypasc wlasnie ta os lub tak jak u mnie poplatala sie linka. :bigok:

Awatar użytkownika
piotrsrokosz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: piotrsrokosz » pt cze 03, 2005 22:19

cobra333 pisze:w sumie to bez wymontowania nic nie zrobisz zdejmujesz boczek Jest przykręcony srubą pod plastikiem za który zamykasz drzwi od srodka, pod klamką wewnętrzną (mała srubka) korbkę się ściąga jak w maluchu biały plastikowy pierścień z nacięciem, wyrywasz boczek- jest na zatrzaski potrm podnoscisz do góry ( w pionowej pozycji boczka) Odkręcasz 2 sruby od szyny prowadzącej szybę wyciągasz szybę górą i odkręcasz mechanizm - 3 srubki , niektóre mechanizmy były nierozbieralne - zanitowane zgrzane, jak sie da to rozbierasz - moze tylko ośka wyskoczyła z gniazda, na szrocie wołają ok 50zł za mechanizm
Mam podobny problem z szybą. Jeszcze jedno pytanie co z pokrętłem do regulacji lusterka (odchodzi razem z bokiem, czy się go jakoś zdejmuje) Druga sprawa to montaż (jak boczek jest na zatrzaskach czy one nie pourywają się i czy trudno sie zakłada) Aaaaa... czy głośniki w drzwiach nic nie utrudniają???

:pub: :bajer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”