Odpowietrzenie skrzyni korbowej 1,3 NZ

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

yoland

Odpowietrzenie skrzyni korbowej 1,3 NZ

Post autor: yoland » pt cze 03, 2005 01:49

Witam serdecznie-mam takie pytanie-podczas następujących zabiegów:
regulacji biegu jałowego,
podczas ustawiania zapłonu,
podczas regulacji składu mieszanki - zaleca się w silniku 1,3 NZ aby przed powyższymi zabiegami-cytuję z książki napraw-„z górnej części zaworu regulacyjnego odłączyć przewód odpowietrzenia skrzyni korbowej i odpowiednio zamknąć koniec tegoż przewodu”.
W tym miejscu moje pytanie-gdzie jest ów zawór i który to przewód? Czy chodzi tu o przewód, wychodzący z pokrywy zaworów-ale ten nie wchodzi do żadnego zaworu tylko jest częścią (jedną odnogą)trójnika odmy. Czy też może chodzi o przewód gumowy w kształcie kolanka-wchodzący do grubego rękawa gumowego łączącego filtr powietrza z przepustnicą? W tym miejscu rzeczywiście znajduje się plastikowy zawór-ale nie wiem czy właśnie o niego chodzi. :crazy: Bardzo proszę o pomoc w odgadnięciu tej zagadki-pozdrawiam i dziękuję :pub:

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » pt cze 03, 2005 09:19

Odma skrzyni korbowej wychodzi ze skrzyni korbowej stojąc przed silnikiem - z tyłu przy fartuchu miedzy kabiną a silnikiem i idzie - powinien isć albo do wtrysku albo do węża powietrza filtr - wtrysk

MORE POWER

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”