Kierunki a "piszczek"

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
nitrob
Nowicjusz
Nowicjusz

Kierunki a "piszczek"

Post autor: nitrob » czw cze 02, 2005 22:21

Witam
Krótko: Na postoju kierunek prawy "piszczek" piszczy, kierunek lewy "piszczek" milczy. Czy tak ma być ?
Pozdrawiam Robert

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » czw cze 02, 2005 22:43

No wedlug mnie powinno piszczec na obu przynajmniej ja mam tak podpiete ale swoj uklad sam projektowalem :bajer:

Awatar użytkownika
Sebo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Sebo » czw cze 02, 2005 22:57

W moim autku też piszczy przy obu drzwiach.

Może masz walniętą krańcówke w prawych drzwiach.

Zapala ci sie lampka po otwarciu prawych drzwiczek??

www.vwgolf-slask.info

Awatar użytkownika
piotrsrokosz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Kierunki a "piszczek"

Post autor: piotrsrokosz » pt cze 03, 2005 11:28

nitrob pisze:Witam
Krótko: Na postoju kierunek prawy "piszczek" piszczy, kierunek lewy "piszczek" milczy. Czy tak ma być ?
Pozdrawiam Robert
Nie wiem czy masz fabrycznie założony "piszczek"? Bo w moim przypadku sam go zakładałem (taki z hipermarketu) i problem jest w jego podpięciu (ja podpinałem pod bezpieczniki) W "piszczku były dwa przewody Jeden (sorki już nie pamiętam i nie jestem elektrykiem) podpina się do "zasilania" drugi do bezpiecznika "od świateł" (bodajże sa dwa bezpieczniki na stronę lewą i prawą) i w tym jest problem jak podłączyłem pod lewą to prawa nie działa i na odwrót. :pub: :pub: :crazy:

Awatar użytkownika
Sebo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Sebo » pt cze 03, 2005 12:46

Podłączcie pod zasilanie oświetlenia tablicy rozdzielczej i po kłopocie.

www.vwgolf-slask.info

Awatar użytkownika
nitrob
Nowicjusz
Nowicjusz

po zbadaniu

Post autor: nitrob » pt cze 03, 2005 22:11

hey !
dzis zbadalem lekko gdzie podlaczone sa kabelki od brzeczyka. jeden idzie gdzies pod tapicerke kolo raczki otwarcia klapy drugi do wlacznika swiatel. Wyglada to na samorobke poprzedniego wlasciciela. Chyba bede musial przerobic zeby gralo na obie strony.
dzieki za pomoc
hey !

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » pt cze 03, 2005 22:31

Proponuje prosty uklad- mostek graetz'a i brzeczyk- podlaczone z jednej strony do zaplonu a z drugiej strony do podswietlenia...ja te sygnaly wzialem z kostki iso od radia- tam jest wszystko i latwo sie podpiac...ja u siebie dodatkowo mam diode i zworke zeby przestawiac tryb zima/lato...sprawa bardzo prosta i w kosztach nie przekracza 7 zl.

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: peterson » pt cze 03, 2005 23:03

nitrob poco Ci na obie strony? Przeciez wystarczy jak wylaczasz swiatła wtedy gdy kierowca wysiada Nie wiem czy Ci jest to az tak potrzebne Mnie to denerwowalo tym bardziej jak mam 5-cio drzwiowy Za kazdym razem kto otwieral zima drzwi to pobudzal brzeczyk do darcia japy Ja sobie zrobilem tak jak duken i jest git Mam do tego przelacznik zima/lato Pozdro

Piotrek

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » sob cze 04, 2005 11:18

Ale moj nie reaguje na drzwi tylko na zaplon...troche to wkurzajace w zimie jak sie swiece grzeje bo piszczy ale mozna przezyc te pare sekund...
A nie wiem jak jest u was z tymi drzwiami bo jak ja podpinalem alarm to podpialem do jednych i otwarcie obu wlacza alarm czyli sa gdzies polaczone ze soba te przewody...

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » sob cze 04, 2005 11:40

połączone są w lampce oświetlenia wnętrza. Np opel omega ma w drzwiach kierowcy podwójny włącznik, wszystkie drzwi zaświecają światełko a kierowcy dodatkowo połączone są z brzęczykiem.

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: peterson » sob cze 04, 2005 22:18

w niekturych wersjach mkII o ile sie nie myle (w niektorych) jest tak ze sa polaczone te kable W moim mkII 5-cio drzwiowy to wystarczy jak sie podepne pod krancówke u kierowcy W mkIII to juz chyba na pewno sa wszystkie polaczone O ile dobrze zrozumialem to koledze nitrob chodzilo o kierunkowskazy Tak??

Piotrek

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » sob cze 04, 2005 23:46

Wlasnie tez nie do konca rozumiem role kierunkowskazow w tym wszystkim...

A co do polaczen to w mk2 (przynajmniej u mnie) z obojga drzwi przewody sie lacza nie tyle w lampce co na krancowce u kierowcy bo jak rozbieralem obie krancowki (przy montazu alarmu) okazalo sie ze po stronie pasazera do wylacznika dochodzi jeden przewod a po stronie kierowcy juz dwa wiec wnioskuje ze od pasazera leci do kierowcy i dopiero stamtad leci do lampki...

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » ndz cze 05, 2005 00:31

dukem pisze:...Wlasnie tez nie do konca rozumiem role kierunkowskazow w tym wszystkim...
W mk3 jest tak ze jak zostawisz wlaczony ktorys z kieronkow na wylaczonym silniku to Ci sie beda swiecily postojowki tylko z danej strony wiec po to rola kieronkow i brzeczka.

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: peterson » ndz cze 05, 2005 09:35

u mnie w mkII jak zostawie kierunek to tez mi sie postoje z danej strony swieca :)

Piotrek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”