Golf III 1.6 gasnie gdy jest wilgotno

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

drodman

Golf III 1.6 gasnie gdy jest wilgotno

Post autor: drodman » czw cze 02, 2005 20:38

Witam.
Mam Glfa III 1.6 z 94 r (wtrysk jednopunktowy) z LPG.
Otoz mam taki problem... moze zaczne od poczatku
Pewnego dnia w lutym samochod nagle mi zgasl i nie dal sie odpalic.... I tak bylo przez reszte zimy... albo wogole nie dal sie odpalic i jazdy nie bylo... albo gasl w czasie jazdy, w mysl zasady - ja mu w gaz a on zgasl. Teraz ma takie problemy jak jest wilgotno na dworze. tj. nie da sie odpalic, az w pewnym momecie zaskakuje, ale z jazdy nici, bo gasnie caly czas(i trudno go odpalic) lub wciskam gaz do dechy i albo nic albo obroty spadaja jednostajnie i klapa.
Dzieje sie to zarowno na gazie jak i na benzynie.
Bylem w serwisie, VAG zadnych usterek nie wykazuje. Przewody wysokiego napiecia zostaly wymienione, co moze byc przczyna?

Z gory dziekuje za pomoc

jb07
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jb07 » pt cze 03, 2005 08:17

Sprawdź przekaźnik który jest odpowiedzialny za przełączanie gaz/benzyna, jeśli masz instalację gazową znajduje się on w komorze silnika i często lubi zacieknąć wodą lub mieć nadpalone styki :bigok:

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » pt cze 03, 2005 09:06

musiałbyć podłączyć waga jak ci zgaśnie bo niektóre błędy są chwilowe i znikają po uruchomieniu auta- jedź jak bedzie padał deszcz ;) Sprawdź czy jest iskra jak zgaśnie

MORE POWER

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pt cze 03, 2005 10:00

u nie sie zalewal gdzies aparat zaplonowy nawet jak ostrzej przez kaluze przejezdzalem to pozniej zaczynal przebierac i chodzil jak maly traktorek, wymienilem kopulke z palcem i teraz moge plywac i nie ma prawa zgasnac, moze u Ciebie to samo , gdzies elektryka dostaje wilgoci i mowi ze nie bedzie jechac bo mokro:D

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: Golf III 1.6 gasnie gdy jest wilgotno

Post autor: briano » pt cze 03, 2005 13:29

W momencie jak ci zgaśnie i chce odplić wyciągnij przewód z aparatu zapł idący do cewki , przyłóż go do masy obojętnie gdzie i sprawdź czy jest iskra jak nie będzie zaczął bym od podmiany cewki , często jak jest wilgoć i cewka jest zepsuta może działać takie rzeczy

drodman

Post autor: drodman » sob cze 04, 2005 20:37

Kopulka i palec zostal wymieniony. Aha i jak bylem w serwisie, to we wtyczce od komputera bylka woda? Czy moze on tam byc i czy moze miec to jakis wplyw.
Cewke tez podmienialem, ale zaraz po wymianie zgasl tak samo :/

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”