Passat WR6 AAA stukanie w gornej czesci silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marcin-ksiazek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Passat WR6 AAA stukanie w gornej czesci silnika

Post autor: marcin-ksiazek » śr mar 19, 2008 21:30

Witam jak w temacie.Passat 2.8L silnik AAA z instalacja gazowa.Przebieg (podobno) 256tys km.Olej Castrol 10W40 polsyntetyk.Sprawa jest dla mnie bardzo tajemnicza.Silnik chodzil normalnie chociaz przez jakis okres 5 miesiecy bylo slychac na malych obrotach takie żegotanie - myslalem ze to lozysko na alternatorze (nie bylo mnie przez dluzszy czas w domu a ojciec zaniedbal wymiane tegoz lozyska - jak wczesniej sam stwierdzilem),dzisiaj juz tego dzwieku nie ma tylko jest stukanie ktore jest glosniejsze przy wiekrzych obrotach.Ten stuk dochodzi od strony akumulatora a doslownie jak sie odkreci korek wlewu oleju jest bardziej wyrazisty.Panowie i Panie bardzo prosze o pomoc,sugestie i przyblizone koszta.Pozdrawiam Marcin
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2008 16:52 przez marcin-ksiazek, łącznie zmieniany 1 raz.

PRINCE

Awatar użytkownika
idzix
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

miałem to samo

Post autor: idzix » ndz mar 23, 2008 00:40

miałem to samo powiem ci tak mialem bo juz nie mam dzisiaj wywaliło mi tłok urwało zawory i przy okazji ten tłok pęk wiec sprawdz to bo nie polecam ci zebys miał tak samo u mnie najpierw podejrzwano panewki ale jeden madry stwierdził ze to nie panewki bo by waliłe caly czas a on tylko walił jak sie lekko rozgzał a potem to juz cały czas no i padło na łozyska na alternatorze ale to nie było to dzisiaj to sie skonczyło połowe silnika rozwaliło mi akurat padło na 1 cylindrze zaraz przy akternatorze jak mozna sie skapnac tłukł sworzen na tłoku sprawa ciagła i ciagła az go wywaliło nikt na to nie wpadł takze sprawdz to bo to jest bardzo wazne

ALBO VW ALBO NIC:))) szoszor króluje:D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”