Witam serdecznie
Golf 2, Silnik 1.8 RP
Pytanie z mojej strony do czego są potrzebne kabelki, które można znaleźć po prawej stronie silnika- zaznaczyłem tak orientacyjnie strzałkami niestety dziś nie dam rady zrobić lepszych zdjęć ale myślę, że posiadacze RP-ków będą wiedzieć o co chodzi.
Pierwszy z nich jest podłączony do blaszki, która zaś jest przykręcona do pokrywy zaworów- uziemienie może?
Drugi z nich jest wkręcany w kolumnę silnika- czujnik temperatury oleju?
Trzeci zaś jest u samego dołu zaraz koło węża- tu nie mam pomysłu.
Od czego są te kable?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie dawno kupiłeś to auto czy sam wyjołęś gume miedzy wtryskiem a filtrem?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Sorry nie napisałem, że to nie moje zdjęcie Wzięte ze strony, w którym jest opisana diagnostyka silnika RP.
Swojego zdjęcia niestety nie mam.
O stąd udowodnię, że nie jestem taki głupi aby bez węża jeździć
http://vw2.info/vwforum/kody/
Swojego zdjęcia niestety nie mam.
O stąd udowodnię, że nie jestem taki głupi aby bez węża jeździć
http://vw2.info/vwforum/kody/
Ostatnio zmieniony śr mar 19, 2008 19:36 przez maltren, łącznie zmieniany 2 razy.
Na tej fotce nic nie widac o co chodzi ...
bardzo prawdopodobne ze to masamaltren pisze:Pierwszy z nich jest podłączony do blaszki, która zaś jest przykręcona do pokrywy zaworów- uziemienie może?
TAKmaltren pisze:Drugi z nich jest wkręcany w kolumnę silnika- czujnik temperatury oleju?
Ja też musiał bym zobaczyć u siebie bo nie kojażemaltren pisze:Trzeci zaś jest u samego dołu zaraz koło węża- tu nie mam pomysłu.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- czujnik ciśnienia oleju, a nie temperatury. W Golfie są dwa czujniki cięnienia - właśnie ten i przy filtrze oleju.qbap pisze:maltren napisał/a:
Drugi z nich jest wkręcany w kolumnę silnika- czujnik temperatury oleju?
TAK
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.