przepustnica... adaptacja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przepustnica... adaptacja
Poradzi mi ktoś jak zaadaptować przepustnice? 
Żyć... aby jeździć...
Jeździć... aby żyć...
Jeździć... aby żyć...
- Paweł Marek
- V.I.P.

Re: przepustnica... adaptacja
01 silnik-bloki wartosci 08-grupa 001 SIMOS i MARELLI pozostałe 098 i OKvcx pisze:Poradzi mi ktoś jak zaadaptować przepustnice?
[ Dodano: 17 Mar 2008 20:09 ]
wykasuj wszystkie bledy bo nie zrobisz adapta
[ Dodano: 17 Mar 2008 20:10 ]
jesli dalej nie tak to zrob adapt pare razy
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2008 21:11 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
to jest silnik 8 zaworowy... przepustnice wyczyściłem, błędy pousuwałem no i zostało zaadaptować... Kolega mi coś podpowiedział ze mam odpiąc plus od akumulatora i podpiąc go z powrotem włączyć zapłon i sie sam ustawi... coś za łatwo...
[ Dodano: 02 Kwi 2008 23:35 ]
[ Dodano: 02 Kwi 2008 23:37 ]
[ Dodano: 02 Kwi 2008 23:35 ]
a co to znaczy? nic mi to niestety nie mówinorek111 pisze:01 silnik-bloki wartosci 08-grupa 001 SIMOS i MARELLI pozostałe 098 i OK
[ Dodano: 02 Kwi 2008 23:37 ]
Nie wiem czy sie robi... w każdym razie obroty mi bardzo skaczą... czy na gazie czy na benzynie jest to samo... rzadko kiedy mam normalne...sas_gti pisze:a w 2e sie robi adaptacje? to digifant przecież
Żyć... aby jeździć...
Jeździć... aby żyć...
Jeździć... aby żyć...
- Paweł Marek
- V.I.P.

i po co odnawiasz temat skoro dalej nie napisąłeś jaki masz silnik. W silniku 2E niema adaptacji przepustnicy. 2E były w pierwszych latach produkcji. Stosuj sie proszę do regulaminu i sprecyzuj temat czyli podaj typ silnika, zwłaszcza że koledzy już to poprzednio zasugerowali
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

problem jest dla ciebie bo nie da ci się pomóc bez tej informacji. Jeśli masz 2E ( nie 2e) to nie robi się w nim adaptacji przpustnicy, masz tą informację już po raz trzeci w tym temacie. Wystarczy?vcx pisze:Jesli to jest taki problem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
vcx jesteś w błedzie. Przybrales sobie modelowe oznaczenie calego pojazdu, jak to jest np w audi 80 (patrz oznaczenia na tylnej klapie) . Czyli np 2.0E , 2.0i lub 1.8E lub 1.8S.
To 2.0E to nie jest kod silnika twojego golfa!!!
Swoj kod silnika znajdziesz na bloku silnika, na plastikowej oslonie paska rozrządu , na wklejce na scianie grodziowej w bagaźniku lub w dokumentach pojazdu.
To 2.0E to nie jest kod silnika twojego golfa!!!
Swoj kod silnika znajdziesz na bloku silnika, na plastikowej oslonie paska rozrządu , na wklejce na scianie grodziowej w bagaźniku lub w dokumentach pojazdu.