czujnik halla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik halla
witam bylem dzisiaj na stacji i podpinalem moje autko pod komputer i wyszlo mi że mam zepsuty czujnik halla no i teraz moje pytanko gdzie on sie dokładnie znajduje i jak to wygląda prosiłbym o jakąś fotkę mam silnik 1.4 ABD i jaki najlepiej kupić na allegro prosze mi podać jakiś link na allegro bardzo proszę o pomoc
- Paweł Marek
- V.I.P.
zajrzyj sobie tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=67773 i tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... jnik+halla
Ostatnio zmieniony pt mar 14, 2008 20:53 przez herflik95, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
czujnik halla znajduje się w aparacie zapłonowym...
Ostatnio zmieniony pt mar 14, 2008 21:49 przez robert14-83, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
bo awaria halla wyłazi jak się podpina na komputer na wyłączonym silniku. Przerywanie pasuje do jego awarii, wysokie obroty nie. Więc albo masz dwie ustaerki albo nie jest to wina czujnika halla
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
gościo mi sprawdzał na wyłączonym silniku włączony był aby włączony zapłon skasowal błędy i wtedy odpalił silnik i pokazało że nic nie ma a wcześniej jeszcze pokazało że mam też jakieś zwarcie na kablach od sondy czyli co z tego wynika że jest to wina sondy a czujnik jest dobry i gościo poprosu nie umiał zdjagnozować samochodu
- Paweł Marek
- V.I.P.
no i na 90 procent tak właśnie jeststicz pisze:gościo mi sprawdzał na wyłączonym silniku włączony był aby włączony zapłon skasowal błędy i wtedy odpalił silnik i pokazało że nic nie ma a wcześniej jeszcze pokazało że mam też jakieś zwarcie na kablach od sondy czyli co z tego wynika że jest to wina sondy a czujnik jest dobry i gościo poprosu nie umiał zdjagnozować samochodu
[ Dodano: Pią Mar 14, 2008 8:17 pm ]
skasuj tą wypowiedź sam i wstydź sięrobert14-83 pisze:czujnik halla znajduje się w cewce zapłonowej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
dobra dzięki popatrze pomyśle i jutro wezmę się do roboty alenajpierw to muszę zlikwidowac jokoś to zwarcie na kablach od sondy
[ Dodano: 15 Mar 2008 08:05 ]
panowie napisałem wczoraj ze byłem na komputerze i że mi wykazało że jest popsuty czujnik halla i że sonda ma zwarcie na kablach obadałem wszystkie kable i jes oki odpinałem sonde i nadal ma wysokie obroty co się dzieje czy to nie jest sonda czy to przez ten czujnik halla czy coś znowu innego pomóżcie mi jeszcze bo ja już nie mam pojęcia dodam jeszcze że mam instalację gazową czy to może coś przez nią chodź na benzynie jest identycznie jak na gazie
[ Dodano: 15 Mar 2008 08:05 ]
panowie napisałem wczoraj ze byłem na komputerze i że mi wykazało że jest popsuty czujnik halla i że sonda ma zwarcie na kablach obadałem wszystkie kable i jes oki odpinałem sonde i nadal ma wysokie obroty co się dzieje czy to nie jest sonda czy to przez ten czujnik halla czy coś znowu innego pomóżcie mi jeszcze bo ja już nie mam pojęcia dodam jeszcze że mam instalację gazową czy to może coś przez nią chodź na benzynie jest identycznie jak na gazie