opny ocierają o kielich amortyzatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
opny ocierają o kielich amortyzatora
Hej mam problem kupiłem nowe opony tylko trochę większe i szersze po nałożeniu ich i opuszczeniu podnośnika zobaczyłem że nawet palec nie wejdzie między oponę a kielich amorka? czy jeżeli będe jechał w kilka osób to czy może mi ocierać o kielich na postoju jest minimalna przestrzeń? czy można przęgoć trochę osłonę kielicha żeby nie ocierało? zobaczyłem dziś że na mych amortyzatorach brakuje osłon gumowych jakie można założyć czy nie warto?
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam kolegodejlux pisze:czy można przęgoć trochę osłonę kielicha żeby nie ocierało?
Opona jest osadzona na piaście, a piasta jest połaczona z dolnym mocowaniem amortyzatora. Jeśli zwiększy się waga to dolny kielich amorka nie pójdzie w dół razem z karoserią. Przestrzeń która tam jest pozostanie taka sama. Jedynie spręzyna sie odksztalca. Ale jesli chciałbyś odgiąć dolny kielich to spokojnie nic się nie stanie, oczywiście do pewnych granic. Delikatne odgięcie niczego nie uszkodzi, ale uważam o co napisałem wcześniej .
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a myslalem ze na feldzeMaćkooo pisze:Opona jest osadzona na piaście
chyba mylisz pojecia , kielich jest na gorze, nie ma za bardoz mozliwosci aby opona obcierała o niego. Pewnie obciera o kolumnę.dejlux pisze:nawet palec nie wejdzie między oponę a kielich amorka?
teraz to juz kompetnie nie wiadomo o chodzi. Proponuję zerknąc na jakiś schemat i w dalszej rozmowie stosować użyte na nim nazwy, zeby wiedziec o czym gadamydejlux pisze:czy można przęgoć trochę osłonę kielicha
Przede wszystkim podaj jakie masz opony i ET felgi oraz średnicę