kupiłem nowy akumulator nówke ze sklepu i napoczątku chodził idealnie ale jak zostawiłem auto na jakieś 2tygodnie bo musiałem wyjechać i auto stało bez ruchu nikt nim nie jeździł a jak wróciłem to w aucie nie ma wogóle prądu i nie wiem co jest grane i dlaczego się tak stało !!!! Może ktoś wie co jest tego przyczyną ???
( Aha zapomniałem dodać że styki do akumulatora były założone w czasie tego 2tygodniowego postoju)
Problem z Akumulatorem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Akumulatorem
[url=http://www.jumla.pl/][b][color=black][size=100]Ogłoszenia Nowy Sącz[/size][/color][/b][/url]
lub wyjście prostrze: naładuj akumulator i przy podłączaniu go wepnij się szeregowo z amperomierzem na plusa (niech Ci nie przyjdzie do głowy próba odpalenia samochodu - w tańszych miernikach zakresy typu 10A są unfused) sprawdzisz w ten sposób jaki jest pobierany prąd przy stanie spoczynku samochodu - uszkodzone radio czy alarm itp. (najczęściej kondensatory) powodują dość duże upływności co prowadzi do dużo szybszego wyładowania aku. Potem znając pojemność aku i prąd pobierany przez instalację elektryczną samochodu sam prosto obliczysz sobie na ile _powinien_ wystarczyć.
Jeśli prąd będzie niski - to tak jak radzi kolega - zwrot aku bo uszkodzony
Pozdrawiam
Przemo
Jeśli prąd będzie niski - to tak jak radzi kolega - zwrot aku bo uszkodzony
Pozdrawiam
Przemo