Jaki nr wtyczki przy wentylatorach, koszt wymiany lozysk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki nr wtyczki przy wentylatorach, koszt wymiany lozysk
Witam doświadczonych forumowiczów. Jestem szczęśliwą posiadaczką Golfika III GTI Edytion z 1994 r. Niestety mam problem. Mieszkam chwilowo w Danii i potrzebuje pomocy. Pierwsza sprawa to nazwanie części. Chodzi mi o taką część, która znajduje się przy wentylatorach. Wybaczcie moje niedoświadczenie w tym temacie, ale to mój pierwszy golf. Jest to taka wtyczka, która dochodzi do wentylatora z okablowaniem. Zaczęła wylatywać i silnika zaczął się przegrzewać. Muszę sprowadzić z Polski a nie mam pojęcia jak to się nazywa. Błagam, pomóżcie. Druga sprawa to łozyska tylnej osi. Czy jest to duży koszt i czy trzeba zmienić w obu tylnych kołach? Dziękuję ślicznie za pomoc.
Ostatnio zmieniony śr mar 12, 2008 12:26 przez Izabela, łącznie zmieniany 1 raz.
Izunia
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Co do łożyska to wymienia sie na całej osi,czyli obydwie strony.Co do tej wtyczki to może jakies foto????Koszt wymiany niewielki...
Ostatnio zmieniony śr mar 12, 2008 10:57 przez czarna małpa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Koszt wymiany wtyczki niewielki ale takiej wtyczki pewnie nie dostaniesz w sklepie. Koleżanka niech sprawdzi najpierw czy na wtyczce wentylatora znajduje się spręzynka zabezpieczająca (taki drucik blokujący mozliwosc wypadnięcia wtyczki, widać go od razu po zerknieciu na wtyczke). Jesli sprężynki nie ma to najlepiej dorobić cos we własnym zakresie, jesli jest trzeba wymienic wtyczke a nowa mozna dostac tylko w autoryzowanym serwisie.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- Lukasz_mk2
- Forum Master

jeśli chodzi o tą wtyczkę - to jeśli dobrze Cię zrozumiałem to jest to wtyczka do wentylatora chłodnicy, wylatuje Ci bo pewnie nie masz na niej zawleczki - taki "drucik" który zabezpiecza wtyczkę przed wypadaniem, myślę że kupisz to bez problemu w ASO (autoryzowana stacja obsługi - czt. salon VW), nawet w Danii nie powinno być to drogie, podjedź autem pod aso a oni zobaczą czego ci brakuje
[ Dodano: 12 Mar 2008 10:10 ]
bugalon, mnie uprzedził
bugalon, mnie uprzedził
Dzięki serdeczne.:)
Dokładnie, nie ma tam żadnej sprężynki. Czyli nie powinno być problemów z naprawą. A czy ta część, która wylatuje nazywa się jakoś??? Przyglądnęłam się i widzę, ze jest z lekka zaśniedziała.Lukasz_mk2 pisze:jeśli chodzi o tą wtyczkę - to jeśli dobrze Cię zrozumiałem to jest to wtyczka do wentylatora chłodnicy, wylatuje Ci bo pewnie nie masz na niej zawleczki - taki "drucik" który zabezpiecza wtyczkę przed wypadaniem, myślę że kupisz to bez problemu w ASO (autoryzowana stacja obsługi - czt. salon VW), nawet w Danii nie powinno być to drogie, podjedź autem pod aso a oni zobaczą czego ci brakuje
bugalon, mnie uprzedził
Izunia
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Spryskaj WD40.A to niejest sprężynka tylko kawałek drucika,w krztałcie tak jaby literki U.
Jestem Oazą spokoju
Re: cdn...
Popróbuję coś dorobić, może sie uda.czorny pisze:Spryskaj WD40.A to niejest sprężynka tylko kawałek drucika,w krztałcie tak jaby literki U.
Izunia
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Zerknij na inne wtyczki jakie masz pod maską,tam pewnie masz to co Ci brakuje w tej jednej,może dorobisz sobie z czegoś....,niewiem,może jakis spinacz albo cos...Jaka jest fachowa nazwa niewiem...
Ostatnio zmieniony śr mar 12, 2008 11:36 przez czarna małpa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Oazą spokoju