gaśnie na benzynie, a potem odpala tylko na LPG

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
barnaba
Nowicjusz
Nowicjusz

gaśnie na benzynie, a potem odpala tylko na LPG

Post autor: barnaba » śr mar 12, 2008 00:56

emano,
problem mam z pozoru banalny - mój mk3 ABS gaśnie kiedy jadę na benzynie. Po jakimś czasie dopiero odpala, przejeżdża 500m czasem 5km i znów gaśnie. Auto ma LPG i w razie dramatu zawsze udaje mi sie odpalić go z samego gazu... Szukałem na forum ale takiego przypadku nie znalazłem. No i co to może być, bo już mnie szlag trafia :grrr:

Nadmienię, że:
- filtr paliwa w miarę świeży
- pompa pracuje na oko gyt, zresztą jakby to był jej wina, to chyba w ogóle by nie odpalał, co?
- cewka? podłączyłem inną, to samo...
- czujnik halla sprawdzony na kompie, ponoć ok, ale... słyszałem, ze nie ma jego wypadku gwarancji, że jak się nagrzeje może świrować
- skoro chodzi na gazie, a nie na PB, to może lambda? choć z drugiej strony pali normalnie...
- przewody, świece, kopułka etc. - pachną nowością

ratujcie :crazy:

presario
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: presario » śr mar 12, 2008 01:42

mam ten sam problem, mialem walnieta pompe paliwa ( krecila sie tylko bez obciazenia czyli benzyny) kupilem na allegro zamiennik, a teraz jak wlaczam auto na benzytnie to pracuje albo nie rowno..albo gasnie od razu..albo po chwili..albo przejade kilka km i zgasnie..jak ostro dodam gazu i stane to tez na 80% zgasnie..i wydaje mi sie ze ta nowa pompa zamiennik jest chyba walnieta dlatego tak sie dzieje, jutro sprawdzam na kompie jak bedzie zero bledow...to odsylam pompe i kupuej normalna w sklepie...tam szybciej sie reklamuje w razie jakby cos ..fakt koszty wieksze 3 raz...ale eh..mam dosyc walki z autem

zoso8894
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zoso8894 » śr mar 12, 2008 07:46

sprawdz pompę to wbrew pozorom bardzo ważne i czułe cholerstwo.
czy paliwo wraca powrotem przewodem przy pompce - a powinno.
czy reszta układu paliwowego jest drożna poczawszy od przewodów po
regulator ciśnienia .
twoje objawy jak po gwałtownym gazie nagle dusi się to wlasnie objawy
braku ciśnienia .

Awatar użytkownika
barnaba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: barnaba » śr mar 12, 2008 15:08

dzięki panowie, jutro będę sprawdzał pompę... btw - ile to może kosztować w/g Was? mogę mieć zniżkę w intercars :grin:

[ Dodano: 15 Mar 2008 22:15 ]
update (niestety)
okazało się że pompa i owszem siadała, została wymieniona i... znów to samo :grrr: powoli tracę nadzieję, bo auto znów na LPG śmiga, a na benzynie po paru minutach gaśnie i potem odpala dopiero po dłuższej przerwie... może lambda padła i zabogatą / zabiedną mieszankę sunia daje?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”