proszę o instrukcję wymiany łacznika stabilizatora w mk4
może jakieś fotki
1)czy trzeba śruby dokręcać momnetem ???
2) czy trzeba potem ustawiać geometrię ???
może macie jakiś dokładny schemat ze wskazaniem na ten łącznik
Dzieki za pomoc
wymiana łącznika stabilizatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- GarageBoy
- Forum Master

- Kontakt:
1. Nie
2. Niestety tak
(niektórzy zaznaczają stare miejsce łącznika, ale to na własna odpowiedzialność)
Co do mk IV to nie mam doświadczenia. Ale jak robiłem u siebie to miałem problem z nałożeniem dziadostwa
2. Niestety tak
Co do mk IV to nie mam doświadczenia. Ale jak robiłem u siebie to miałem problem z nałożeniem dziadostwa
Ostatnio zmieniony śr mar 05, 2008 01:22 przez GarageBoy, łącznie zmieniany 1 raz.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
No raczej się nie zgodzeGarageBoy pisze:1. Nie
2. Niestety tak(niektórzy zaznaczają stare miejsce łącznika, ale to na własna odpowiedzialność)
1. Powinno sie dokręcać z odpowiednim momentem jak każdą śrubę, jednak prawda jest taka że nikt prawie nie ma dobrego klucza dynamometrycznego, także jak dokręcisz mocna z czuciem jak każdą inna śrubę to będzie okej
2. Nie trzeba ustawiać żadnej geometrii!!! Jaki to ma wpływ na geometrie
-
greg
- GarageBoy
- Forum Master

- Kontakt:
Dlatego napisałem, że NIE (bo moc dokręcenia w tym przypadku nie jest tak ważna)lolo_golf pisze:1. Powinno sie dokręcać z odpowiednim momentem jak każdą śrubę, jednak prawda jest taka że nikt prawie nie ma dobrego klucza dynamometrycznego, także jak dokręcisz mocna z czuciem jak każdą inna śrubę to będzie okej
2. Sorki, pomyliłem z końcówką drąków kierowniczychlolo_golf pisze:2. Nie trzeba ustawiać żadnej geometrii!!! Jaki to ma wpływ na geometrie
Ostatnio zmieniony śr mar 05, 2008 13:59 przez GarageBoy, łącznie zmieniany 1 raz.