[Golf mkII] wymiana tylni amorkow

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pavvcio

[Golf mkII] wymiana tylni amorkow

Post autor: pavvcio » ndz maja 29, 2005 08:20

Witam
co myslicie o tych amorkach? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52112871 warte sa swojej ceny? ile moze kosztowac taka zolta guma podluzna co zajduje sie na amoryzatorze, bo troche mi sie pokruszyla.

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

W piątek przeżywałem to samo co ty ... ;)

Post autor: Razal » ndz maja 29, 2005 09:23

Wystrzelił mi tylny prawy - efekt - musiałem kupić :

Gumowe osłony (o które pytasz) - 40 PLN / kpl na dwa amorki tylne

Amorki BILSTEIN'a - 120 PLN / szt.

Robota - 60 PLN / kpl (nie miałem czasu żeby sam dłubać - poza tym bez podnośnika to nie robota) ;)

A co do amorków to pytałem o nie w piątek oto co sądzą koledzy z Forum..
cobra333 pisze:śmiało zakładaj bilstein'y bardzo dobre amorki
Przemekmk2 pisze:Ja zakładałem do MK2 na tył olejowo-gazowe Bilsteiny był twardy ale prowadził sie rewelacyjnie
Kuntekinte pisze:zakladałem do przodu i jestem zadowolony.mechanik ktory mi zakładał te amorki rowniez chwalił ta firme
Corvax pisze:polecam - mam na tyle BNE-1974 gazowe - wybór jak najbardzie świadomy i z premedytacją - co prawda to B4 - czyli entry level, ale Bilstein to bardzo znana firma w sporcie - a to juz o czymś świadczy.
A jak będzie w moim przypadku to zobaczymy ;)

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

dioob
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dioob » ndz maja 29, 2005 17:48

Amorki o które pytasz są Ok, te osłony co pytasz to odboje amortyzatora, koszt z osłonnami amorka 28 zł z przesyłką na allegro ostatnio też kupywałem.
Jeśli chodzi o wymiane amorów to nie ma nic prostszego , pare kluczy bodaże 17 i nasadka 10 do odkręcenia boczków i jazda.Jak dla laika 2 godziny roboty i 2 :kufel:
Szkoda kasy na mechanika lepiej w browar lub w wache zainwestować.
Powodzenia

pavvcio

Post autor: pavvcio » ndz maja 29, 2005 18:11

dioob pisze:Amorki o które pytasz są Ok, te osłony co pytasz to odboje amortyzatora, koszt z osłonnami amorka 28 zł z przesyłką na allegro ostatnio też kupywałem.
Jeśli chodzi o wymiane amorów to nie ma nic prostszego , pare kluczy bodaże 17 i nasadka 10 do odkręcenia boczków i jazda.Jak dla laika 2 godziny roboty i 2 :kufel:
Szkoda kasy na mechanika lepiej w browar lub w wache zainwestować.
Powodzenia
tez mi skzoda kasy, tylko zastanawiam sie jak poradze sobie z springami? mozesz podac nick goscia z allegro co sprzedaje to oslony i amorki?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”