Elektryczne szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tomciup
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Elektryczne szyby

Post autor: tomciup » pn mar 03, 2008 16:22

Nie wiem co jest grane. Przednia i tylna szyba z lewej strony jak nacisnę przycisk opuszczenia szyby nie zjeżdża w dół tylko słychać coś że brzęczy przez pare sekund i nic. A po prawej obie szyby z przodu i tyłu normalnie działają. Co to może być. Szukam jakiegoś przekaźnika od szyb i po przewodach patrze czy się coś wypieło i nic. Ale jak by mi sie coś wypieło to by wogóle nic nie reagowały szyby. A tu słychać coś pobrzęczy, a i jak wciskam przycisk otwierania szyby to widze że się tak delikatnie zapala przycisk od podgrzewania tylnej szyby i lusterek. Dziwne że szyby po prawej normalnie działają.
Pomocy :crazy:

VW górą VRa na osrto i Audi A6 na łagodnie.
viewtopic.php?t=153624_

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pn mar 03, 2008 16:48

z tego co widzę to musisz mieć gdzieś zwarcie popatrz na kable między drzwiami a słupkiem (w tej gumowej harmonijce) tam najczęściej tkwi problem
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2008 16:49 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn mar 03, 2008 17:18

Uważam że masz tam awarie mechaniczne pechowo że na raz w obu lewych drzwiach, ale nie można tego wytłumaczyć jakąś wspólną przyczyną, tylko mechanika w obu uszkodzona niezależnie. Jeśli przygasa trochę światełko w podsufitce przy właczeniu nie działających szyb to napewno jest to kwestia mechaniczna i trzeba wyjmować mechanizm i ocenić co się stało.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
tomciup
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: tomciup » pn mar 03, 2008 19:03

Poszumak w słupku przy gnieździe bo tam wypinałem to i może coś zwiera, nie styka. Ściągałem tapicerke z drzwi przednich bo zakładałem wygłuszenie. Może coś sie rozpieło. Mam nadzieje że to nie uszkodzenie mechaniczne. Macie jeszcze jakieś sugestie??
Z góry Dzięki

VW górą VRa na osrto i Audi A6 na łagodnie.
viewtopic.php?t=153624_

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”