Wymian zamka drzwi kierowcy z centralnym zamkiem + alarm ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Snajper3
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wymian zamka drzwi kierowcy z centralnym zamkiem + alarm ??

Post autor: Snajper3 » pt lut 29, 2008 11:34

Mam do wymiany zamek drzwi, wiadomo o co chodzi zepsuty mikrostyk, koszt takiego zamka to 200 zł, pojechałem kupić okazało się że koszt do mojej wersji takiego zamka to 450 zł ponieważ mam seryjny alarm i central . Czy miał ktoś taki problem dla czego nie mogę kupić samego zamka, czy mój zamek ma dodatkowo centralkę od centralnego i alarmu ??

greg

Post autor: greg » pt lut 29, 2008 11:45

3 wyjścia:
1. wymieniasz zamek (kupując np na allegro)
2. naprawiasz mikrostyk lub wymieniasz mikrostyk
3. odpinasz wtyczkę od mikrostyku - robisz otwór w drzwiach i montujesz krańcówkę

[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 10:48 am ]
http://moto.allegro.pl/item314466067_vw ... drzwi.html tu na prawym zamku widać mikrostyk zapięty blaszką :bigok:

Awatar użytkownika
Snajper3
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Snajper3 » pt lut 29, 2008 11:58

pierwsze rozwiązanie dobre, ale nie mam pewności że kupie dobry zamek, ten na zdjęciu jest inny od mojego bo go wykręciłem.

drugie rozwiązanie, mikrostyk w moim zamku jest nie wymienialny jest zlany z całym zamkiem, jest tylko wejście na wtyczkę.

trzecie bardzo dobre rozwiązanie daje Ci pomógł bo to jest proste i bardzo tanie wyjście, tylko że nie w moim przypadku odpięcie zamka spowoduje wyłączenie całego zamka centralnego i alarmu, ponieważ w zamku jest sterownik.

[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 11:00 ]
że sterownik jest w zamku powiedział mi gość z ASO, i taki zamek kosztuje 450 zł Śmieszne Co??

greg

Post autor: greg » pt lut 29, 2008 14:05

kurcze nadal nie rozumiesz- mikrostyk jest tam gdzie te dwa kabelki - niebieski i czerwony - jeśli by zastosował krańcówkę na tych samych kablach to masz zrobione

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mojama » pt lut 29, 2008 15:10

Snajper3 pisze:ten na zdjęciu jest inny od mojego bo go wykręciłem
Skoro go już wyjąłeś to rozkręć go i przelutuj zimne luty i będziesz miał sprawę załatwioną za darmo.
link

Awatar użytkownika
Snajper3
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Snajper3 » pt lut 29, 2008 22:00

Dzięki za pomoc, zorbie najpierw zimne luty, zobaczymy co się stanie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”