Diagnoza VAG...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Pablo Corrado
- Forum Master
Diagnoza VAG...
Nabyłem interfejs : http://www.allegro.pl/item311014606_311014606.html i mam pytanie do obeznanych z tematem : jakim programem najlepiej diagnozować MK3 '92 silnik 1,8 ABS ?
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Re: Diagnoza VAG...
vag-com lub vwtoolPablo Corrado pisze:Nabyłem interfejs : http://www.allegro.pl/item311014606_311014606.html i mam pytanie do obeznanych z tematem : jakim programem najlepiej diagnozować MK3 '92 silnik 1,8 ABS ?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Próbowałem, ale mam problemy z komunikacją.
W kompie mam tylko USB, ale kożystam z kabelka COM-USB i sterowników, które instaluja wirtualny port COM. Komunikacja jest ustwiona tak jak zalecają na COM1, mimo to kicha...
W kompie mam tylko USB, ale kożystam z kabelka COM-USB i sterowników, które instaluja wirtualny port COM. Komunikacja jest ustwiona tak jak zalecają na COM1, mimo to kicha...
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
szukaj na elektrodzie jak zainstalowac com pod usb ponoc sa z tym cyrki niekiedyPablo Corrado pisze:Próbowałem, ale mam problemy z komunikacją.
Dobrze powiedziane a wręć w większości przypadków nie da się niestety uruchomić w ten sposób intesfejsu, com przez usb nie obsługuje niestety wszystkich portów i jest lipaItor pisze:szukaj na elektrodzie jak zainstalowac com pod usb ponoc sa z tym cyrki niekiedyPablo Corrado pisze:Próbowałem, ale mam problemy z komunikacją.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
- Pablo Corrado
- Forum Master
Czyli spróbuję drugim kompem z COMem i zobaczym co wyjdzie.
Sprzedam:
Sprzedam:
no ja własnie kupiłem na com bo na usb w wiekszosci przypadków nie działa
czytaj na forum na www.viaken.pl
czytaj na forum na www.viaken.pl
- jasiek21
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
po pierwsze to interfejsy na usb działają i nie ma z nimi problemów.
Po drugie jak masz w kompie USB i używasz przejściówki USB/COM to to nie będzie działać, te interfejsy po prostu w ten sposób nie działają. Musiałbyś mieć jakiąś konkretną tą przejściówkę, bo na tanich, prostych to nie działa.
A co do diagnozy Vag-com lub vwtool, wszystko działa.
Po drugie jak masz w kompie USB i używasz przejściówki USB/COM to to nie będzie działać, te interfejsy po prostu w ten sposób nie działają. Musiałbyś mieć jakiąś konkretną tą przejściówkę, bo na tanich, prostych to nie działa.
A co do diagnozy Vag-com lub vwtool, wszystko działa.
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/228972.html][img]http://images.spritmonitor.de/228972.png[/img][/url]
gwarantuje że nic to nie da ja na sobie przetestowałem już kilka różnych przejściówek i nicmaciek88 pisze:jak masz przejsciówke to też nie ma z tym problemów trzeba pomyśleć troszke i jest a program najlepszy to jest chyba vag-com,moim zdaniem.A tu masz instrukcje krok po kroku własnego autorstwa jakbyś cos nie zrozumiał to pytaj: musisz zainstalować przejściówke potem bierzesz mój komputer na prawym potem sprzęt a potem zakładke menadzer urządzeń potem porty (com i lpt) wyszukujesz swój port oczywiście masz podłączony kabelek bierzesz prawym na niego i bierzezsz właściwości potem druga zakładka od lewej potem zaawansowane i tam ustawiasz port na com 1 to wazne i zastosuj a potem w vagu na com 1 i cieszysz sie działajacym vagiem
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
- Pablo Corrado
- Forum Master
No niestety, u mnie tez to nie działa. Sprawdzałem to przy instalacji. Port nie jest w użyciu i nie pomaga skomunikowanoe na COM 1 programu i COMa.maciek88 pisze:a ja gwarantuje że tak bo mam taki sam sprzęt jak kolega i sam do tego doszłem w 2minuty bo komputer nie jest dla mnie straszny.A tobie może nie wyszło bo miałeś port 1 w użyciu
Chyba zostyaje wersja pod USB.
Sprzedam:
Sprzedam:
Bo te uniwersalne przejsciówki czasami dobrze nie przekładają elektrycznie wszystkich linii , rozwiazaniem jest interfejs z USB (w środku jest odpowiednia elektronika)
Ostatnio zmieniony śr lut 27, 2008 14:42 przez koz3r, łącznie zmieniany 1 raz.