Cos stuka przy skrecaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
vw badiego
- Nowicjusz

Cos stuka przy skrecaniu
czesc wszystkim fanow vw. Mam do was prosbe pomozcie mi z moim wv gtd 93 rok. Podczas ruszania przy skrecaniu np z parkingu stuka mi cos w kole. Dzwiek jest taki jakbym wzial i stuknal w szybe palcem. Niewiem co to jest...Jedni mowia ze jakies gumy na przegłubie drudzy mowia ze gum sie zadnych nie wymienia tylko odrazu caly przegłub. Jeszcze inni mowia ze to jakies tuleje na wachaczach. Podczas normalnej jazdy przy wiekszej predkosci i nawet jak wchodze w zakret to nic juz nie stuka. Prosze pomozcie mi...Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lut 25, 2008 22:25 przez vw badiego, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Przegub zewnętrzny tak puka jak kończy się jego żywot. Sprawdzić można jadąc wolno na kołoach skręconych ostro w prawo lub lewo - z której strony puka, z tamtej strony przegub do wymiany. Pukanie wtedy powinno być rytmiczne proporcjonalnie do prędkości jazdy. Przy szybkich prędkościach nie będzie pukania.
[ Dodano: 25 Lut 2008 15:55 ]
[ Dodano: 25 Lut 2008 15:55 ]
"mażety" - osłony przegubu - jeżeli taka guma pęknie, wtedy nazbiera się sporo piachu, a wtedy jeżeli szybko nie zmienisz gumy to przegub wkrótce się zużyje i zacznie pukać.vw badiego pisze:gumy na przegłubie