problem z chłodzeniem i wskaznikami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pn lut 25, 2008 10:31

dmx87 pisze:Witam tydzien temu kupiłem golfa II PF 1781 79KW i mam taki problem nie działa mi obrotomierz i nie pokazuje wskaznik temeratury poziom paliwa pokazuje szybkosciomierz i zegarek działa nie działa tez komputer niewiem dlaczego???co mam sprawdzic od czego zacząc??
Zacząłbym od sprawdzenia łączenia wtyk licznika, zwalony stabilizator napięcia w liczniku też potrafi powodować takie rzeczy.
dmx87 pisze:mam tez problem z chłodzeniem praktycznie za kazdym raze jak przejade z 10KM i stane np na swiatłach to gotuje mi sie woda i cała sie wylewa z układu chłodzenia (ze zbiorniczka) niewiem co moze byc przyczyna prosze pomóżcie:(
Przyczyn moze być kilka, nieotwierający się termostat lub otwierający się za późno, uszkodzenie pompy, zamulona chłodnica, walnięta uszczekla pod głowicą.
Czyu obydwa węże do chłodnicy są gorące na rozgrzanym silniku? POdczas pracy silnika nie wydostają się bulwony powietrza do zbiorniczka wyrównawczego?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”