Dragania kierownicy podczas hamowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dragania kierownicy podczas hamowania
panowie mowie od razu, to nie sa zdeformowane tarcze. Odkad zaczal mi sie tluc lewy przegub drgania kierownicy wzrastaja. Moje pytanie brzmi? czy zuzyty przegub moze wplynac na drgania kierownicy przy hamowaniu predkosci? dzieje sie tak w przedziale np. od 100 do 40 km/h, pozniej drgania ustaja. podczas ruszania kierownica tez przez chwile drga. zawieszenie po remoncie, nowe koncowki tulejki itp... dziekuje z gory za odpowiedz. Pozdravwiam!
Ostatnio zmieniony ndz lut 24, 2008 18:15 przez tursky, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
może to być przyczyną , ale sprawdziłbym jeszcze łożyska kól i samą przekładnię kierowniczą czy nie mają luzów ( przy przekładni od strony przegrody do kabiny jest śrubka na klucz 10 którą można skasować luz przekładni kierowniczej , ale więcej nie dokręcaj jak 1/4 obrotutursky pisze:czy zuzyty przegub moze wplynac na drgania kierownicy
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
to co mowi kolga krzysiek to raczej wykluczam bo drgania sa tylko przy hamowaniu, gdy jade norma;nie nic sie nie dzieje. Fakt faktem ze tarcze nie sa nowe, ale do kiedy przegub byl dobry, hamowalo sie elegancko. Luz na przekladni moge czasem miec tylko nie wiem gdzie dokladnie. Kierownica ma lekki luz w pionie i w poziomie? czy to sie na krzyzaku moglo popuscic?
lozyska sa nowe po obu stronach. Po lewej stronie milem problem z popuszcajaca sie nakretka przegubu, w koncu zalozylem nowa, juz sie nie odkrecala, ale rozlecial sie przegub
lozyska sa nowe po obu stronach. Po lewej stronie milem problem z popuszcajaca sie nakretka przegubu, w koncu zalozylem nowa, juz sie nie odkrecala, ale rozlecial sie przegub

Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)