Zaświeciła mi się kontrolka AirBag (MK4). Vag wykazał czujnik napinacza pasa.
Błąd został skasowany, ale kontrolka następnego dnia znów się zaświeciła.
Chciałbym sprawdzić czy połączenia są OK, ale nie wiem gdzie czujnik się znajduje,
a konkretnie jakieś elementy stykowe, kostka.
Za pomoc z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam!
Gdzie znajduje się czujnik od napinacza pasa kierowcy MK4 ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie znajduje się czujnik od napinacza pasa kierowcy MK4 ?
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2008 09:26 przez lagwus, łącznie zmieniany 2 razy.
WWW szyte na Twoja miare - http://www.lagwus.pl
Re: Gdzie znajduje się czujnik od napinacza pasa kierowcy MK
jesteś pewny że to od napinacza pasa, ale dlaczego kontrolka AIRBAG, miałem podobny przypadek ale to było winne siedzenie, jeżeli masz poduszke w fotelu - a dokładnie wskoczyłem na siedzenie coś jakby pękło i zapaliła się kontrolka - dziwi mnie tylko tylko że to "pas"lagwus pisze:Zaświeciła mi się kontrolka AirBag (MK4). Vag wykazał czujnik napinacza pasa.
Błąd został skasowany, ale kontrolka następnego dnia znów się zaświeciła.
Chciałbym sprawdzić czy połączenia są OK, ale nie wiem gdzie czujnik się znajduje,
a konkretnie jakieś elementy stykowe, kostka.
Za pomoc z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam!
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Racja greg tutaj chodzi o napinacz pasa kierowcy, a nie jak wcześniej wspomniałem o czujnik!
Dzięki Imbrykus dotarłem do napinacza i tym samym szukanych kostek - wystarczyło zdjąć jeden plastik.
Kolejne pytanie w tym temacie:
Czy przed odpięciem kostki (tej żółtej) przy napinaczu powinienem odłączyć akumulator czy też
mogę bawić się bez ryzyka, że napinacz wystrzeli?
Dzięki Imbrykus dotarłem do napinacza i tym samym szukanych kostek - wystarczyło zdjąć jeden plastik.
Kolejne pytanie w tym temacie:
Czy przed odpięciem kostki (tej żółtej) przy napinaczu powinienem odłączyć akumulator czy też
mogę bawić się bez ryzyka, że napinacz wystrzeli?
Ostatnio zmieniony pt lut 22, 2008 12:09 przez lagwus, łącznie zmieniany 1 raz.
WWW szyte na Twoja miare - http://www.lagwus.pl