Kopci po zapaleniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Kopci po zapaleniu

Post autor: piotr_5 » pt lut 15, 2008 16:45

Wyglada to tak wsiadam do calkiem zimnego auta takie z nocy stojacego przed blokiem na mrozie zapalam, nacisne mu gaz troche i zacznie kopcic tak na siwo w sumie widze w lusterku jak sie nagrzeje to przestaje albo jak przerzuce na gaz tez przestaje oleju nie wydaje mi sie zeby bral...sam nie wiem czy to wina tego ze kompa nie resetowalem do miesiaca czy cos ale mnie zastanawia auto posiada gaz:) w szukajce znalazlem temety glownie o dymieniu diesli... :helm:
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 16:48 przez piotr_5, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pt lut 15, 2008 17:18

zaraz po odpaleniu silnik dostaje większą dawkę paliwa (chodzi na ssaniu), tak więc to normalne.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

re

Post autor: piotr_5 » pt lut 15, 2008 17:48

dzieki wielkie:D zaczynalem sie martwic:D a jest mozliwe ze np jakby mi kopcil podczas jak jest rozgrzany i wyraznie trzymal wyzsze obroty to moze wtedy chodzic na ssaniu??
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 18:01 przez piotr_5, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » pt lut 15, 2008 17:53

oraz chodzi o to, ze gorace spaliny leca przez zimny wydech i sie para wodna tworzy :P

[ Dodano: 15 Lut 2008 16:55 ]
piotr_5 pisze:a jest mozliwe ze np jakby mi kopcil podczas jak jest rozgrzany i wyraznie trzymal wyzsze obroty to moze wtedy chodzic na ssaniu??
obroty moze, ale kopcenie niebardzo. Bedzie Ci wtedy palil jak smok, swiece bedziesz mogl miec okopcone od bogatej mieszanki

A co sie dzieje ?

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotr_5 » pt lut 15, 2008 18:08

wlasnie ost tego nie zauwalem ale kiedys przyjechalem do domu i otwieralem bramke patrze a on kopci...pozniej tego nie bylo moze paliwo czy cos ale musze jeszcze sie mu poprzygladac:)jak sie zachowuje na cieplym bo ost nie mialem czasu nawet bo jezdzilem tylko wieczorami...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”