Coś brzęczy w filtrze paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
paczu
Ma gadane
Ma gadane

Coś brzęczy w filtrze paliwa

Post autor: paczu » ndz lut 10, 2008 11:07

Witam wszystkich.
Mam taki problem że coś mi brzęczy w filtrze paliwa. Odgłos jest metaliczny i słychać go dość wyraźnie wewnątrz samochodu. Myślałem że coś się oderwało w filtrze i dlatego brzęczy. Kupiłem więc nowy filtr mimo że tamten był niedawno wymieniany. Wczoraj go wymieniłem i dalej jest to samo! brzęczenie na pewno powoduje filtr, sprawdzałem dokładnie. wiecie co może być tego przyczyną???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 10, 2008 11:13

Chyba jego mocowanie, albo jednak co innego brzęczy. Postukaj po nim, albo w chwili jak brzeczy przytrzymaj mocno ręka

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
paczu
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: paczu » ndz lut 10, 2008 11:30

mocowanie odpada, przed chwilą wymontowałem go i trzymałem mocno w ręku i dalej brzęczy, na pewno filtr, górna jego część. dziwne jest to że poprzedni Filtron brzęczał i teraz Knecht też brzęczy

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 10, 2008 12:00

Dziwne faktycznie, nie spotkałem się sie z tym. Może zostało jeszcze w nim troche powietrza od góry i to powoduje taki rezonans. Więc jeszcze może trochę poczekaj, albo na pracującym silniku potrzymaj jak najbardzie wylotem w gorę. Kierunek montażu zachowałeś?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
paczu
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: paczu » pn lut 11, 2008 20:10

Odświeże temat bo zlokalizowałem przyczynę brzęczenia ale wątpliwości pozostały. Otóż okazało się że brzęczy zaworek przy filtrze paliwa. Ten, przez który ogrzewane jest paliwo w filtrze. Pojechałem do sklepu i mieli takie zaworki Boscha za 50 zł. Potrząsnąłem tym zaworkiem i okazało się że wewnątrz telepie się luźno jakaś blaszka i wydaje takie same dźwięki jak mój. Nie kupiłem tego zaworka bo nie chcę wywalić 50 zł bo może okazać się że jego brzęczenie powoduje coś innego np. ciśnienie w podłączonych do niego wężykach, nie wiem.
Może ktoś z Was wie jak go sprawdzić albo czy można kupić jakiś tańszy zamiennik?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”