[mk3] problem ze skrzynią biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kris007

[mk3] problem ze skrzynią biegów

Post autor: kris007 » pn maja 23, 2005 09:33

Przy wrzucaniu 2 biegu w skrzyni cos trze (slychac zgrzyt) tak jakbym sprzegla nie dociskal, problem ten wystepuje przy wyzszych obrotach, przy niskich obrotach jadac wolniutko da sie często przelozyc bezglosnie. Przy innych biegach nie ma problemu tylko jak wrzucam dwojke. aha jak silnik jest zimny i zaczynam jazde, dwojka wchodzi ladnie nawet przy wyzszych obrotach dopiero jak sie troche nagrzeeje znow pojawiaja sie ten zgrzyt. prosze o sugestie co mozna z tym zrobic, czy mam juz zbierac kase na nowa skrzynie czy da sie taniej to naprawic. pozdrawiam. Krzysztof

Awatar użytkownika
kubavwujek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kubavwujek » czw maja 26, 2005 16:31

mam ten sam problem
nie wiem jak go usunąć ale staram się wbijać 2 na niskich obrotach

BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: BruceLee30 » czw maja 26, 2005 20:06

padł synchronizator 2 go biegu proponuje dac do naprawy skrzynke ja mialem to samo oczywiscie jezdzilem ale kiedys w przyplywie gotowy zabralem sie za to dalem do naprawy koszt 450 zl kompletny remont.
Jak zobaczylem synchronizator 2 ki cieszylem sie ze go wymienilem byl na 1/2 pekniety jezeli pekla by 2 ga polowa bylby dopiero klopot
jak cos mam namier na goscie z wrocka ktory sie tym zajmuje mi skrzynke zrobil extra i za niewielka kase

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: [mk3] problem ze skrzynią biegów

Post autor: briano » czw maja 26, 2005 22:14

kris007 pisze:Przy wrzucaniu 2 biegu w skrzyni cos trze (slychac zgrzyt) tak jakbym sprzegla nie dociskal, problem ten wystepuje przy wyzszych obrotach, przy niskich obrotach jadac wolniutko da sie często przelozyc bezglosnie. Przy innych biegach nie ma problemu tylko jak wrzucam dwojke. aha jak silnik jest zimny i zaczynam jazde, dwojka wchodzi ladnie nawet przy wyzszych obrotach dopiero jak sie troche nagrzeeje znow pojawiaja sie ten zgrzyt. prosze o sugestie co mozna z tym zrobic, czy mam juz zbierac kase na nowa skrzynie czy da sie taniej to naprawic. pozdrawiam. Krzysztof
Dokładnie synchronizator do wymiany :crazy:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”