Czy obudowa filtra wraz z gaznikiem moze miec luz?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Czy obudowa filtra wraz z gaznikiem moze miec luz?

Post autor: tursky » czw lut 07, 2008 23:09

Panowie lata mi troche obudowa filtra chyba razem z gaznikiem, silnik PN z ecotronikiem, podstawka wyglada na w miare dobra, obroty tez w normie chyba ze komputer warjuje ;) obudowa dobrze zamocowana, srubka byla chwile popuszczona ta z przodu od obudowy ale ja dokrecilem i dalej to ma luz. Tak wiec co jest?? spalanie w normie, czy to jednak podstawka?

i mam jeszcze jedno pytanko: czy te niby "turbodziury" w gaznikowych silnikach w vw sa normalne? gaz wcisniety...ciagnie...nagle przestaje cignac...znow ciagnie, napewno wiecie o co mi chodzi :) czekam na porady. Pozdavwiam!!!!

Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw lut 07, 2008 23:17

poducha jest z gumy więc siłą rzeczy jest elastyczna ale żeby ją sprawdzić proponuję zdemontować gaziorka i dostać się do podstawy

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » czw lut 07, 2008 23:25

pewnie ,że ma luz,jestem posiadaczem RF z 2E2 zaś brat posiada PN z 2EE i w obudwu obudowa rusza się jakby cos nie bylo skręcone ,więc to raczej typowe dla Pierburga

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Awatar użytkownika
ppoll27
Forum Master
Forum Master

Post autor: ppoll27 » pt lut 08, 2008 10:40

potwierdzam, na sprawnej podstawie calosc sie kiwa, ale turbodziury nie sa normalne -
na rwane przyspieszanie pomaga klasyka - czyli kable + swiece + palec + kopulka + ustawiony zaplon + sprawne przyspieszacze zaplonu (odsrodkowy i podcisnieniowy)
a potem wyczysc uklad silnik krokowy-przeslona powietrza, spryskaj wszystko WD40, sprawdz czy ma pelna swobode ruchu i czy sama przy wylaczonym zaplonie wraca do pionu po wychyleniu palcem, pozatym sprawdz potencjometr przepustnicy - moze cos sie przybrudzilo, czysty 2ee chodzi jak brzytwa - nie poznasz auta ;)

TDPower

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”