Pytanie o przelacznik do gazu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o przelacznik do gazu?
witam mam taki problem / albo i nie / chodzi o to ze zalozylem gaz w moim mk2 i teraz tak jak mam na benzynie pali sie czerwona dioda jak na gazie to od zalozenia palila sie czerwona i zielona rowniez na gazie zalalem wczoraj 11 litrow gazu i dalej byly czerwona+zielona a dzis odpalam auto i pali sie tyllko sama zielona? cos sie zrypalo czy jak? bo nie wiem czy mam jechac do nich spowrotem czy nie? jest to mk2 na gazniku instalacja to LOVTEC.
czerwona to raczej rezerwa gazu, zależy jaki masz zbiornik, jak walec to będzie wmiarę dobrze pokazywać jak toroid (w miejsce koła zapasowego) to pokazuje niespecjalnie dokładnie.
Zalej do pełna i wtedy określisz, kiedy zaświeca się czerwona (sprawdzaj ile kilometrów przejechałeś do czerwonej), to że czasem mignie to normalne, można to regulować na zbiorniku przy wielozaworze.
Zalej do pełna i wtedy określisz, kiedy zaświeca się czerwona (sprawdzaj ile kilometrów przejechałeś do czerwonej), to że czasem mignie to normalne, można to regulować na zbiorniku przy wielozaworze.