Poszla linka sprzegła w Rp-ku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Poszla linka sprzegła w Rp-ku

Post autor: Dystans6 » pt lut 01, 2008 19:59

Dzis dojezdzam z kumplem do skrzyzowania na 2-ce chce wyrzucic na luz i pedal wpadl w podloge wychamowalem hamulcami na luz i wpychamy dziada na chodnik .Podnioslem maske a tam linka pekła (od jakiegos czasu mi zgrzytala dwojka zawsze myslalem ze to synchronizator moze to tez przez to .Polecialem do hurtowni kupilem 120zł (linka z samoregulatorem ) golf 91 rok sie zdziwilem ze drogo ale w focie chciali 150zł . I teraz moje pytanie takie jak przeszedlem po ulicy pozbieralem wypadla taka gyma blaszka i koniec urwanej linki .Teraz zalozylem linke do pedala ale juz przy skrzyni przy tej lapie patrze ze nie ma czym tej linki zabezpieczyc nic w zestawie nie dali oprocz takiej opaski plastikowej ale plastik chyba nie wytrzyma takich obciazen wiec dorobilem podkladke z wcieciem zagiolem no i moje pytanie takie czym to tak naprawde bylo zabezpieczone zeby nie przelazilo przez ten otwór tej lapy od skrzyni ktora sie rusza .Jak ktoś moze podejrzec u siebei jak ma to mocowane i jakies foto najlepiej albo chociaz krotki opis pzdr!!

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt lut 01, 2008 20:07

jest tam zabezpieczone taką sprężystą blaszką od spodu łapy
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 20:13 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt lut 01, 2008 20:10

pod lapa jest taka prostokatna guma dopiera za guma przychodzi taka prostokatna blaszka z wycieciem na linke i ta blaszka zabezpiecza linke.guma po srodku ma dziure na linke aby byla miedzi lapą a tą blaszka

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » pt lut 01, 2008 20:14

a wiecie moze czy można dokupić takie zbezpieczenie ?? bo narazie to na zagieta przpiłowaną podkładke zrobiłem ale ja lubie sie pościgać czesto i jakby sie tak zerwała kiedyś a nie wlazł by mi jakis bieg to skrzynia zmielona wiec wole juz to zrobić na oryginał.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt lut 01, 2008 20:18

Obrazek

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt lut 01, 2008 20:18

powiem ci ze jak ja zmienialem linke bez samo regulatora to bylo to w kpl.ja bym tam po szrotach pojezdzil bo napewno nie tylko rp ma takie rozwiazanie.no chyba ze w sklepie taka p i e r d o l a bedzie.ta guma jest wielkosci jak ta blaszka i ma z 1cm grubosci
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 20:20 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » sob lut 02, 2008 15:10

Dobra narazie jezdze na podkładce zrobionej prze siebie ale zamowilem tak owy zestawik naprawczy koszt 15zł wiec nie duzo niech jest oryginał jak cały wóz hehe nie lubie chałupniczej roboty i zawsze robie tak jak bylo przez fabryke zrobione chcociaz nie wszystkie rozwiazania sa dobre .Zestawik przyjdzie we wtorek to zaloze temat mozna uznać za zamkniety dzieki za pomoc!!pzdr!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”