Witam. Mam pytanko
Wczoraj mialem lekka stluczke na swiatlach uderzylem w tyl auta przedemna. Uderzenie bylo lekkie. Troche zderzak mi wgniotlo. I mam pytanko. Teraz czuje jak odpalam silnik jakby troszeczje innaczej chodzil. Tak na niskich obrotach bardziej czuje jakby kierownica mi sie trzesla. Bardziej czuje wstrzasy niz przed tym uderzeniem. Co to moze byc ? Moglo cos sie przez to rozregulowac? Kontrolki nie pokazuja mi nic, ze brak oleju w silniku itp, a ten silnik tak troszke dziwniej chodzi. Co to moze byc?
Po bardzo lekkiej stluczce pytanie..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

wygięła sie w tył metalowe wzmocnienie za zderzakiem. Do niego mocowana jest poduszka przednia silnika, teraz ma on naprężenia. Trzeba zdjąć zderzak, odkręcić tą belke i wyprostować lub kupić nową (koło stówki). Potem na nowo przykręcić poduszkę silnika.grax pisze:Co to moze byc?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
i jak przykrece poduszke silnika poprawnie do nowej belki bedzie ok smigalo?Paweł Marek pisze:wygięła sie w tył metalowe wzmocnienie za zderzakiem. Do niego mocowana jest poduszka przednia silnika, teraz ma on naprężenia. Trzeba zdjąć zderzak, odkręcić tą belke i wyprostować lub kupić nową (koło stówki). Potem na nowo przykręcić poduszkę silnika.grax pisze:Co to moze byc?
- Paweł Marek
- V.I.P.

jasne, oczywiście trzeba wsio obejrzeć, ta belka jest przykręcona do podłużnic, trzeba oblukać co się skrzywiło, ale na 99% wystarczy ja nazad odgiąć w przód, z tym ze to porządny kawał metalu, jeśli nie masz narzedzi podjedź z tym do blacharza.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wiem , wlasnie na jutro jestem umowiony na ranoPaweł Marek pisze:jasne, oczywiście trzeba wsio obejrzeć, ta belka jest przykręcona do podłużnic, trzeba oblukać co się skrzywiło, ale na 99% wystarczy ja nazad odgiąć w przód, z tym ze to porządny kawał metalu, jeśli nie masz narzedzi podjedź z tym do blacharza.