Nie pali.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Nie pali.
Witam.
Wczoraj wracajac z pracy, w wlasciwie ruszajac z parkingu, cos mi strzelilo/trzesnelo (nie potrafie tego opisac) w silniku i silnik od razu mi zgasl. Zapalilem go po raz drugi i odpalil sie normalnie. Przejchalem 20m i przez ten czas wszystko wydawalo sie byc ok az do momentu kiedy uslyszalem znow taki sam trzask i zgasl silnik. Po tym drugim razie juz nie odpalil. Przy probie odpalenia sluchac jak cps tam probuje ruszyc ale sam silnik sie nie kreci. Kolega stweirdzil ze to bendiks i ze mozna sprobowac go popchac i to chyba byl blad :/ przy holowaniu probowalem ruszyc z trojki i owszem, silnik odpalil ale nie utrzymal obrotow i od razy gasl kiedy puszczalem sprzeglo a w tym momencie klekotal jak 30-letni diesel. Czy to walily zawory? Czy to mozliwe ze przemiescil sie pasek rozrzadu? I w koncu co moglo byc przyvczyna tych dwich trzasniec?
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Wczoraj wracajac z pracy, w wlasciwie ruszajac z parkingu, cos mi strzelilo/trzesnelo (nie potrafie tego opisac) w silniku i silnik od razu mi zgasl. Zapalilem go po raz drugi i odpalil sie normalnie. Przejchalem 20m i przez ten czas wszystko wydawalo sie byc ok az do momentu kiedy uslyszalem znow taki sam trzask i zgasl silnik. Po tym drugim razie juz nie odpalil. Przy probie odpalenia sluchac jak cps tam probuje ruszyc ale sam silnik sie nie kreci. Kolega stweirdzil ze to bendiks i ze mozna sprobowac go popchac i to chyba byl blad :/ przy holowaniu probowalem ruszyc z trojki i owszem, silnik odpalil ale nie utrzymal obrotow i od razy gasl kiedy puszczalem sprzeglo a w tym momencie klekotal jak 30-letni diesel. Czy to walily zawory? Czy to mozliwe ze przemiescil sie pasek rozrzadu? I w koncu co moglo byc przyvczyna tych dwich trzasniec?
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
-
- Mały gagatek
Rozrzad byl wymieniany miesiac temu (rolka, pasek, pompa).
Edit. jeśli ktoś ma jakieś pojęcie co to moze być to prosze o opinię. Ja jutro jesli dobrze pojdzie pojade do mechanika na diagnoze i napisze co i jak :/
Edit. jeśli ktoś ma jakieś pojęcie co to moze być to prosze o opinię. Ja jutro jesli dobrze pojdzie pojade do mechanika na diagnoze i napisze co i jak :/
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2008 19:47 przez zupełnie zielon, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
ze byl wymieniany to nie wyklucza jego awarii, moze Ci g28 pada i dlatego nie odpalał, a pasek czy nowy czy stary załatwiłes rozciagajac samochód, nigdy wiecej tego nie rób.zupełnie zielon pisze:Rozrzad byl wymieniany miesiac temu (rolka, pasek, pompa).
-
- Mały gagatek
A co to jest g28?lukjar7 pisze:ze byl wymieniany to nie wyklucza jego awarii, moze Ci g28 pada i dlatego nie odpalał, a pasek czy nowy czy stary załatwiłes rozciagajac samochód, nigdy wiecej tego nie rób.zupełnie zielon pisze:Rozrzad byl wymieniany miesiac temu (rolka, pasek, pompa).
Jeśli (odpukać) do wymiany bedzie rokla+pasek to jeszcze nie bede plakal....
Edit: ok, znalazlem.
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2008 19:54 przez zupełnie zielon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek