Zamek dzwi jak zabezpieczyc przed złodziejem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zamek dzwi jak zabezpieczyc przed złodziejem
ten temat mnie interesuje oczywiśćie jako własciciela auta ...
wiem że po prostu można wbić śrubokręt od góry na wysokości dziurki od kluczyka
tuż przy plastiku od zamka i otworzyć dzwi w pare sekund i np. po radiu ...
pewnie sa inne metody przed ktorymi tez bym jakos zabezpieczyl sie ,
nie kazda menda ma odwagę zbić szybę bo mają przecież prostrze sposoby ...
czy ktoś robil jakieś zabezpieczenia tego typu lub wie co trza zrobić ?
wiem że po prostu można wbić śrubokręt od góry na wysokości dziurki od kluczyka
tuż przy plastiku od zamka i otworzyć dzwi w pare sekund i np. po radiu ...
pewnie sa inne metody przed ktorymi tez bym jakos zabezpieczyl sie ,
nie kazda menda ma odwagę zbić szybę bo mają przecież prostrze sposoby ...
czy ktoś robil jakieś zabezpieczenia tego typu lub wie co trza zrobić ?
Ostatnio zmieniony pt sty 18, 2008 13:28 przez zoso8894, łącznie zmieniany 1 raz.
no myslalem , zdemontowac otwieranie z kluczyka i awaryjnie wyprowadzic
sobie ukryte zasilanie na pompe jakby akumulator padł
tylko co trza by tam zrobić - usunąć w zamku zeby od srodka sie otwierał
cięgnem a tylko z zewnątrz z kluczyka i śrubokręta nie dało sie ?
klamki musza zostać przeciez
sobie ukryte zasilanie na pompe jakby akumulator padł
tylko co trza by tam zrobić - usunąć w zamku zeby od srodka sie otwierał
cięgnem a tylko z zewnątrz z kluczyka i śrubokręta nie dało sie ?
klamki musza zostać przeciez
Ostatnio zmieniony pt sty 18, 2008 14:17 przez zoso8894, łącznie zmieniany 3 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
możesz rozebrac drzwi i nad zamkiem przykręcić półokrag z blachy, po ktorym sie ześlizgnie śrubokręt złodzieja wbity ponad klamka-tak jak to wyżej opisywałeś. Jest troche dłubaniny,ale da sie zrobić. Na metode która opisywałes w juwenalia w krakowie włamali mi sie do poprzedniej jetty. Wyjeli radio, a przez podłokietnik wszystko co było w bagazniku, moją kurtke, panel do radi, torebke mojej dziewczyny-na szczeście portfel dała mi do kieszeni Ogólnie jesli juz chcesz dłubac przy zabezpieczeniu, to polecam maskownice radia i ukryty wyłacznik zapłonu. Swoja maskownice zrobiłem z etui na panel i wkręciłem takie dwie czarne śrubki,że wygląda jakby było przykrecone
Jetta MK2 TeeDee-doprowadzona do stanu fabrycznego w wersji kanadyjskiej
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
zgadzam sie i załozyc mikrofale tj taki czujnik że jak ktoś podejdzie blisko auta to auto ostrzega intruza. Mam taki załozony i działa bardzo dobrze. jedyny problem to taki ze trzeba patrzec gdzie sie parkuje np nie nalezy tak parkować żeby kręcili sie tam ludzie bo alarm bedzie cały czas sie włanczał.Jessy pisze:Może poprostu zamontowac dobrej klasy auto alarm??
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- bambusik
- Mały gagatek
- Kontakt:
....prosty sposób, bez blach, bez żadnego zagniatania dokładnie napiszę Ci jak to zrobiłem w Passacie B5 kolegi. Wyciągnąłem ze ''śrutu'' zaślepkę, dokładnie taką jak masz fabrycznie w B5 w tylnich drzwiach, w pasażera również. Potem zwyczajnie wyjąłem zamek od strony kierowcy i zamiast zamka włożyłem te właśnie zaślepkę Pasuje idealnie. Warunek-musisz mieć central otwierany z pilota;/ tak robią wszyscy którzy biorą:P hehehe.(tylko bez podejrzeń):P:P Druga sprawa to pamiętaj, że złodziej z łamakiem nie przyjdzie po radio,tylko prędzej po całe auto. Do ''zawinięcia'' radia metoda ''młotkiem w szybę'' jest bardziej skuteczniejsza.
Złodziejska zasada: ''Złapią Cię w aucie, mów że chciałeś tylko wziąść radio ''
Co do Golfa III zorientuje sie jak wygląda to z zaślepkami, ale o ile mnie pamięć nie myli, widziałem ów takie na allegro. Sprawdzę i dam Ci znać
Złodziejska zasada: ''Złapią Cię w aucie, mów że chciałeś tylko wziąść radio ''
Co do Golfa III zorientuje sie jak wygląda to z zaślepkami, ale o ile mnie pamięć nie myli, widziałem ów takie na allegro. Sprawdzę i dam Ci znać
Ostatnio zmieniony wt kwie 15, 2008 02:03 przez bambusik, łącznie zmieniany 1 raz.