Wspomaganie kierownicy w Golfie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fredex
Nowicjusz
Nowicjusz

Wspomaganie kierownicy w Golfie

Post autor: fredex » wt sty 15, 2008 19:56

Witam wszystkich milosnikow VW, jestem od niedawna szczesliwym posiadaczem Golfa 4 TDI ze 100 konnym silnikiem. Auto jezdzi bardzo dobrze ale od kilkunastu dni wspomaganie kierownicy zaczelo wydawac dziwne dzwieki, pisk, chrobot, wycie itp. do tego auto drzy przy kreceniu w miejscu kierownica. Dzwieki te wydobywaja sie nie tylko w skrajnych polozeniach kierownicy, ale rowniez przy mniejszych jej *#cenzura#*, tylko gdy dodam gazu wtedy dzwieki ustaja. Wczoraj wymienilem pompe wspomagania, ale to nic nie pomoglo, stan plynu jest i byl w normie. Moze kogos z forumowiczow dotknal podobny problem? Teraz pozostaje mi chyba wymiana maglownicy-przekladni kierowniczej..bo co innego to moze byc?Pozdrowienia.Darek

Awatar użytkownika
norman
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: norman » wt sty 15, 2008 19:59

kolego ja mialem podobny problem nasiagnolem pasek i wszystko ustalo

fredex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: fredex » wt sty 15, 2008 20:09

U mnie jest samoczynny naciag, rolka na ramieniu, wydaje mi sie ze on za bardzo drzy..podskakuje na pasku, moze to faktycznie naciag? W kazdym razie dziekuje za podpowiedz, jutro bede walczyl dalej..

coyot
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: coyot » wt sty 15, 2008 22:30

ja stary pasek pomimo,że nie wyglądał źle wymieniłem na nowy i wspomaganie chodzi o wiele ciszej

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”