dwa problemy: wypadająca linka gazu oraz zablokowane drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
patryk2340
Carpe Diem
Carpe Diem
Kontakt:

dwa problemy: wypadająca linka gazu oraz zablokowane drzwi

Post autor: patryk2340 » pn sty 07, 2008 19:55

Witam. Ostatnio w moim golfiku pojawiły się dwa nowe problemy, które dość znacznie utrudniają życie :grin: . Ale do rzeczy:
1. Zaczęła wypadać linka gazu w miejscu gdzie łączy się z pedałem. Zajrzałem tam i widze, że jest tam gumowa część, która trzyma końcówkę linki (linka ma kształt litery L). Pewnie po 20 latach pracy gumka najzwyczajniej w świecie się wytarła. I stąd pytanko: dostane coś takiego w sklepie motoryzacyjnym?

2. Dzisiaj po przyjeździe ze szkoły chce najnormalniej w świecie wysiąść a tu... zonk. Ciągnę klamkę zewnętrzną, ciągnę wewnętrzną, a tu zero reakcji. Słychać, że te wszystkie cięgienka pracują, ale zamek nie chce puścić. Widocznie też już ze starości odmówił posłuszeństwa... Tylko jak tu się do niego dostać przy zamkniętych drzwiach??? Może ktoś juz miał coś podobnego i ma jakiś magiczny sposób :hmm:

Jak zawsze koledzy liczę na waszą pomoc :okej: z góry dzięki wielkie ode mnie i golfika :pub:

robertrog
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: dwa problemy: wypadająca linka gazu oraz zablokowane drz

Post autor: robertrog » wt sty 08, 2008 01:15

patryk2340 pisze:Witam. Ostatnio w moim golfiku pojawiły się dwa nowe problemy, które dość znacznie utrudniają życie :grin: . Ale do rzeczy:
1. Zaczęła wypadać linka gazu w miejscu gdzie łączy się z pedałem. Zajrzałem tam i widze, że jest tam gumowa część, która trzyma końcówkę linki (linka ma kształt litery L). Pewnie po 20 latach pracy gumka najzwyczajniej w świecie się wytarła. I stąd pytanko: dostane coś takiego w sklepie motoryzacyjnym?
Tą gumkę dostaniesz bez problemu koszt około 1-2 zł

Numer gumki to 191 721 559 ,a kosztuje więcej 2-3 zł
Ostatnio zmieniony wt sty 08, 2008 11:43 przez robertrog, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tommek-GTI
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Tommek-GTI » pn sty 14, 2008 01:37

Problem z gazem mialem rowniez. Sprobuj wlozyc te litere L i podgiac na sile. Spadalo mi codziennie, teraz jakos rok trzyma. Zdjelem zalozylem i kombinerkami na sile podgjelem. a drzwi ...kombinuj....dwa na raz otworz moze....

Moj na Keskinach, oraz MKI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=134149

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”