Wyłączają sie gary??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
SaSIaT
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wyłączają sie gary??

Post autor: SaSIaT » sob sty 05, 2008 20:17

Mam problem że po odpaleniu po chwili zaczyna chodzić na dwa gary na trzy albo na jeden, jak dodaje gazu zaczyna sie ksztusić i kopci na czarno, a w niektórych momentach działa na wszystkie cztery ale jak dodam więcej gazu to sie ksztusi...
Zaczeło sie tak dziać od momentu jak pompa paliwa przestała działać ale okazało sie że odpioł sie kabel w pompie?? do tej pory nie wiem ja to możliwe... naprawiłem to i wszystko dziłało. miałem jeszcze przemarznięte kable wysokiego napięcia ale po wysuszeniu było wszystko ok. musze dodać że zanim to sie wszystko stało autko nie było ruszane przez około 1.5 tygodnia na dość dużym mrozie.
Z góry dziękuje za pomoc

Obrazek
Naprawa, przebudowy, usprawnienia samochodów VAG Śląsk/Świętochłowice (VW Golf, Vento, Audi 80,90) SWAP, modyfikacje silników(1.6TD, 1.8 mono, VR6) zawieszenia, elektryka, Car audio, dużo części i masz jakąś wizje swojego samochodu pisz na PW

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob sty 05, 2008 20:20

wymień kable na dobre , wyczyśc kopułke, palec rozdzielacza , zobaczysz czy sie poprawi

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob sty 05, 2008 20:22

SaSIaT pisze:miałem jeszcze przemarznięte kable wysokiego napięcia ale po wysuszeniu było wszystko ok. musze dodać że zanim to sie wszystko stało autko nie było ruszane przez około 1.5 tygodnia na dość dużym mrozie.
w zasadzie miśko powiedział wszystko

Awatar użytkownika
SaSIaT
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: SaSIaT » sob sty 05, 2008 20:27

czyli to na 100% wina kabli? myślałem jeszcze nad świecami bo cą całe okopcone a poza tym są tańsze...
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 20:28 przez SaSIaT, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Naprawa, przebudowy, usprawnienia samochodów VAG Śląsk/Świętochłowice (VW Golf, Vento, Audi 80,90) SWAP, modyfikacje silników(1.6TD, 1.8 mono, VR6) zawieszenia, elektryka, Car audio, dużo części i masz jakąś wizje swojego samochodu pisz na PW

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob sty 05, 2008 20:31

świece tak samo mozesz wymienic nie zaszkodzi , ale takie problemy jak kable kiepskie to nic nie robi

[ Dodano: 05 Sty 2008 19:33 ]
zapal auto w ciemnym garażu i podnieś maske , wtedy powinienes zobaczyc iskierki na izolacji kabli

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob sty 05, 2008 20:49

SaSIaT pisze:i bo cą całe okopcone
to ze są okopcone to wina wadliwego układu zapłonowego

[ Dodano: Sob Sty 05, 2008 20:02 ]
http://rb-aa.bosch.com/aa-pl/pl/static/ ... /tipps.htm

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”