Jak jeżdzić TD żeby najmniej palił???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak jeżdzić TD żeby najmniej palił???
Posiadam Mk2 1.6TD "91 210000km. Prawie cały bak wyjeżdziłem po mieście(odpalam, jade kilometr, gasze i tak w kółko) a resztke na trasie (140-150km/h) i spalił mi 6.6l/100km Czy to dużo???? Chce teraz cały bak przejeżdzić tak, żeby spalił możliwie najmniej, jak więc powinienem jeżdzić??? I jak myślicie jaki wynik osiągnę???? Pozdrawiam
Brak pomysłu na podpis:)
Re: Jak jeżdzić TD żeby najmniej palił???
Nie osiągniesz - przy takiej jeździe masz zawsze nierozgrzany silnik - chodzi na podwyższonej dawce rozruchowej i bedzie tyle palił,Overmo pisze:Posiadam Mk2 1.6TD "91 210000km. Prawie cały bak wyjeżdziłem po mieście(odpalam, jade kilometr, gasze i tak w kółko) a resztke na trasie (140-150km/h) i spalił mi 6.6l/100km Czy to dużo???? Chce teraz cały bak przejeżdzić tak, żeby spalił możliwie najmniej, jak więc powinienem jeżdzić??? I jak myślicie jaki wynik osiągnę???? Pozdrawiam
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
to nic nieda
zadne obnizenie dawki nie spowoduje zmniejszenie paliwa
bo i tak skoro bedzie mnie dostawal paliwa to bedziesz go wiecej dusil zeby on sie chociaz pozytwynie rozpedzal a w zwiazku z tym bedzie ci palil tyle samo lub jeszcze wiecej
tak jak Corvax napisal ze silnik jest jeszcze nie dobrzany i wtedy jara troche wiecej niz normalnie
wiec kolego radze ci najpierw walnac pare kołek po osiadlu zeby sie rozgrzal
mam podobnie i podobnie jezdze jak ty
wiec ja zanim zaczne dzien własnie tak robie
i staram sie trzymac auto i zmieniac biegi w granicach do 3tys obrt
i pali mi w miescie okolo 6L jezeli dolicze do tego trase spala mi 5.6L srednio
a na trasie ile fabryka dala
hurrrraaaaaa!!!!!!
zadne obnizenie dawki nie spowoduje zmniejszenie paliwa
bo i tak skoro bedzie mnie dostawal paliwa to bedziesz go wiecej dusil zeby on sie chociaz pozytwynie rozpedzal a w zwiazku z tym bedzie ci palil tyle samo lub jeszcze wiecej
tak jak Corvax napisal ze silnik jest jeszcze nie dobrzany i wtedy jara troche wiecej niz normalnie
wiec kolego radze ci najpierw walnac pare kołek po osiadlu zeby sie rozgrzal
mam podobnie i podobnie jezdze jak ty
wiec ja zanim zaczne dzien własnie tak robie
i staram sie trzymac auto i zmieniac biegi w granicach do 3tys obrt
i pali mi w miescie okolo 6L jezeli dolicze do tego trase spala mi 5.6L srednio
a na trasie ile fabryka dala
hurrrraaaaaa!!!!!!