Hamulce twardy pedal przy i po starcie...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Hamulce twardy pedal przy i po starcie...

Post autor: piotr_5 » śr gru 26, 2007 20:30

Witam mam takie pyt zapalam samochod nawet przejade 100 m i pedal jest twardy nadal czasem od razu po zapaleniu jest ok czasem pedl jest twardy i pompowanie nic nie daje...jezdzialem roznycmi autami i jak tylko zapalaly to pedal opadal u mnie tak nie m...co to moze byc??kilka razy sie juz przejechalem na tym podjezdzajac na skrzyzowanie a tam pedal twardy i z hamowania za bardzo nic;/

Awatar użytkownika
norman
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: norman » śr gru 26, 2007 20:55

sprawdz czy wako pompka(diezel) pompuje!! bo w benzyniakach to podcisnienie idzie z kolektora ssacego o ile sie nie myle
albo masz uszkodzona albo serwo ci siada moze waz co idzie doserwa jest uszkodzony . jak silnik jest zgaszony to pedal powinien byc twardy a gdzy odpalisz to powienien byc mieki spruboj przytrzymac hamulec przy odpzlzniu jak pedal zejdzie nizej to wszystko jest ok
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 20:59 przez norman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotr_5 » śr gru 26, 2007 21:04

wlasnie po odpaleniu czasem jest twardy;/ i trzeba siedluzszej chwili, przejechac kawalek dalej albo kombinowac z pompowanie ale pompowanie nic nie daje jak przejade te 100 m to jest jzu dobrze...

[ Dodano: 26 Gru 2007 20:06 ]
aha jak juz sie "rozjezdzi" to jest ok i nie ma tak ze w trasie mnie zawiedzie czy cos podczas pracy auta...

Awatar użytkownika
norman
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: norman » śr gru 26, 2007 21:15

sprawdz ten przewod plastykowy so idzie do serwa czy jest szczelny bo moze gdzies puszcza powietrze

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotr_5 » śr gru 26, 2007 21:18

dzieki bede grzebac jutro:)

[ Dodano: 01 Sty 2008 23:23 ]
kurde sprawdzalem przewod i jest ok;/ niby ale na mrozie to sobie mozna robic...a jeszcze jedno obiawia mi sie to tak mi sie wydaje tylko jak zapalam rano auto jak jest zupelnie zimne...to serwo pada jednak??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”