Gasnie przy niskich obrotach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

koza17
Nowicjusz
Nowicjusz

Gasnie przy niskich obrotach

Post autor: koza17 » śr gru 26, 2007 18:05

Witam mam problem z którym nie mogę sobie poradzić od dłuższego czasu mianowicie mam golfa IV 1,4 16v i gaśnie mi na niskich obrotach, byłem już u kilku mechaników i problem sie powtarza na poczatku autko jedziło ok po 1,5 miesiąca zaczeło mi gasnac przy niskich obrotach jak wciskam sprzegło z reguły po czym nic kolejne 1,5 miesiaca ok i znowu wróciło czsami tak sie to nasila ze zapalam i gasnie zapalam i znowu i tak w kółko
jak dodam dużo gazu i trzymam na gazie to nie gaśnie ale nie ma szans na jazde, najlepsze z tego ze zostawiam autko przychodze nastepnego dnia i ok przez nastepny tydzien
na kompie wyswietla sie bład czujnika obrotów silinika g28 , jeden z mechaniorów powiedział ze to na bank przpustnica wymieniłem i było ok przez 2 dni i dalej to samo, dzis jade i ok autko przejechało 200 km bez zadengo problemu niskie wysokie obroty i nic a czasmi ganie po kilka razy , czsami ide do mechaniora a on mowi ze ok bo akurta nie gasnie juz nie wiem co mam robic autko naprawde jest ok po za tym i nie chce go sprzedawac pomóżcie prosze!!!!
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 21:53 przez koza17, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr gru 26, 2007 21:29

koza17 pisze:na kompie wyswietla sie bład czujnika obrotów silinika g28
Na postoju,czy podczas ruchu silnika? A czujnik podcisnienia w kolektorze dolotowym nie pojawia się w kodach błędów?

koza17
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: koza17 » śr gru 26, 2007 21:47

Gaśnie podczas jazdy z reguły przy zmianie biegów przy niskich obrotach jak już jadę szybciej ze stałą prędkością to ok nie gaśnie , ale gaśnie też czasami gdy stoję np zapalam
i gaśnie od razu jak szybko nie dodam dużo gazu a czasami ok rusza normalnie - takiego błądu o którym piszesz nie wyświetla, mi wygląda to jakby jakiś zator brak dopływu paliwa pompa paliwowa może tylko dziwne że w sumie tylko przy niskich obrotach bo jak już jade ze stałą prędkością to ok

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr gru 26, 2007 21:51

Sprawdź jeszcze i oczyść złącza czujnika temperatuchy cieczy i czujnika ciśnienia w kolektorze dolotowym...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”