Pytanie o przewod chlodniczy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pablos891
Nowicjusz
Nowicjusz

Pytanie o przewod chlodniczy

Post autor: Pablos891 » pn gru 24, 2007 14:40

witam niedawno pekl mi taki oto przewod...

Obrazek

jako ze nowy jest strasznie drogi (ponad 300zl) zakupilem w sklepie inny, podobny (za 40zl) i zalozylem. Jednak jest miedzy nimi mala roznica. Mianowicie czesc przewodu oryginalnego byla 'jednokierunkowa' czyli jesli w nią dmuchałem to nie przepuszczała a jesli zasysałem :) to przepuszczała... Czesc nowego, zakupionego przewodu (tego za 40 zl) przepuszcza w obie strony. Stad pytanie czy moge zostawic przewod za 40 zl czy jednak musze zakupic oryginal, czy to nie spowoduje zadnych uszkodzen silnika?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn gru 24, 2007 15:33

masz klimę ????? :bajer: silnikowi nic nie będzie nie przegrzejesz go a w tej (odmie uszkodzonej ) zastosowany jest zawór zwrotny po to aby płyn się nie cofał to nie spowoduje usterki nagrzewnicy a tym bardziej silnika

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 24, 2007 15:34

nie mam vr6 ale był niedawno temat o ty. Pod tą gumą grubą jest zalany elemet- zawór, porozcinaj ją, wyjmij zawór, posztukuj wszystko jak było używając kawałków nowo kupionego węża i będzie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Pablos891
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Pablos891 » pn gru 24, 2007 15:49

dziejo pisze:masz klimę ?????
nie mam klimatyzacji. Dzieki za pomoc :)

PawelMarek@: zrobilem tak jak mowiles i sprawa jest nawet prostsza :) bo ten zawor nie był w tej grubej gumie, byl on wcisniety do tej waskiej rureczki :grin:

Obrazek
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 16:02 przez Pablos891, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”