Nie odpala po wymianie sprzegla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
Nie odpala po wymianie sprzegla
WITAM WCZORAJ I DZISIAJ WYMIENILEM SPRZEGŁO W GOLFIE 2 1.3 , NA KANAŁ WJECHAL SAM , ALE GDY CHCIALEM GO ODPALIC TO ROZRUSZNIK KRECI CIEZEJ NIZ ZWYKLE I NIE ODPALA TYLKO CZASEM COS WYBUCHNIE Z TŁUMIKA . POMOCY CO JEST ?
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 22:22 przez rafalbazar, łącznie zmieniany 1 raz.
SPRZEDAM PRZYCISKI /WŁACZNIKI PODGRZEWANYCH FOTELI OD AUDI A4
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
PO NAPRAWIE SPRZEGŁA
zaplonu nie przestawiles ?[/quote]
PRZYZNAM ZE PODCZAS WYJMOWANIA SKRZYNI OTWORZYŁA MI SIE TA POKRYWKA CO OD NIEJ WYCHODZA PRZEWODY NA SWIECE ZAPOMNIALEM JAK TO SIE ZWIE.
JAK MAM SPOWROTEM USTAWIS TEN ZAPLON ?
PRZYZNAM ZE PODCZAS WYJMOWANIA SKRZYNI OTWORZYŁA MI SIE TA POKRYWKA CO OD NIEJ WYCHODZA PRZEWODY NA SWIECE ZAPOMNIALEM JAK TO SIE ZWIE.
JAK MAM SPOWROTEM USTAWIS TEN ZAPLON ?
SPRZEDAM PRZYCISKI /WŁACZNIKI PODGRZEWANYCH FOTELI OD AUDI A4
aparat zapłonowyrafalbazar pisze:SWIECE ZAPOMNIALEM JAK TO SIE ZWIE
najlepiej pojechać na warsztat tam ustawią ci za pomocą lampy stroboskopowejrafalbazar pisze:JAK MAM SPOWROTEM USTAWIS TEN ZAPLON
PS: wyłącz CAPS LOOK
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 22:46 przez misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
1. wylacz capslockrafalbazar pisze:JAK POJADE SKORO NIE MOGE ODPALIC ?
2. Ustaw zaplon na miejscu na znaki. Ustawiasz palec rozdzielacza na pierwszy cylinder a kolo silnika napedzajace alternator i pompe wody tak, aby znaki na kole i silniku pokrywaly sie ze soba. Ewentualnie przerwe stykow przerywacza, jesli go posiadasz. Powinnien odpalic, i pozniej krecisz aparatem zaplonowym ustawiajac odpowiednie wyprzedzenie zaplonu.
Sprawdz rowniez czy nei pozamieniales kolejnosci kabli zaplonowych. Zaplon idzie 1-3-4-2 Pierwsza swieca to ta przy pasku rozrzadu
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt: