Gotuje mi sie płyn
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Gotuje mi sie płyn
pojeździłem jakieś 30 min i jak postawiłem vw to otworzyłem maske zauważytłem gotujący mi się płyn w baniaku czemu to tak jest ??
Mam 15 lat i jestem posiadaczem vw jetty
Re: Gotuje mi sie płyn
a temp. jaka była?crazydanek pisze:pojeździłem jakieś 30 min i jak postawiłem vw to otworzyłem maske zauważytłem gotujący mi się płyn w baniaku czemu to tak jest ??
może wentylator się nie załącza
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 16:24 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
to jak masz wiedzieć czy załącza ci sie wentylator?crazydanek pisze:znaczy niewiem jaka była bo mam odłączony wskaznik i tato mowi zebym nie podłanczał nieiwem tylko dlaczego
ja bym tak nie mógł jeździć bez wskaźnika bo jak by mi nie zadziałał wentylator to bym zagotował płyn tak jak prawdopodobnie ty teraz
- Reporterek
- Ma gadane
Najpierw sprawdź czy zadziała Ci wentylator jak silnik się zagrzeje i czy wąż górny do chłodnicy będzie gąrący a dolny letni, jeżeli tak to czujnik temperatury i termostat będzie sprawny a winna może temu być uszczelka pod głowicą a tak wogule to nie słuchaj starego tylko podepnij czujnik i sprawdź wskazania wskaźnika temperatury jak załączy Ci się wentylator (w granicach 90 stopni Celsjusza).
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
za wskazanie na desce odpowiada czujnik temp.a za włączenie wiatraka termo-wyłącznik,który umiejscowiony jest w chłodnicySzosownik pisze:pewnie czujnik padnięty i tata twój go odłączył
ja jeździłem z odpiętym czujnikiem,ale nie termo-wyłacznikiemSzosownik pisze:pewnie czujnik padnięty i tata twój go odłączył
przecież ja to wiemjaszczur pisze:za wskazanie na desce odpowiada czujnik temp.a za włączenie wiatraka termo-wyłącznik,który umiejscowiony jest w chłodnicy ja jeździłem z odpiętym czujnikiem,ale nie termo-wyłacznikiem
chodziło mi o to że nie wie jaką ma temperaturę bo zegar nie pokazuje
źle mnie zrozumiałeś
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 11:40 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.