piski wokolicach rozrządu mk3 1,9tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
piski wokolicach rozrządu mk3 1,9tdi
mam taki problem kupiłem nie jakiś czas temu swoje cudeńko, i usłyszałem ,żena wolnych obrotach słychać czasami lekki pisk w okolicach rozrządu,ostatnio w pracy ściągnąłem obudowę paska i wydaje mi się,że to rolka prowadząca,słychać to tylko od czasu do czasu,nadmienić chciałbym,że mam do wymiany rozrząd za jakieś 20tys,czy jest to jakas poważna sprawa,czy po prostu nie przejmować się tym
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
U mnie piszczało przez napinacz od paska wielorowkowego. Wymieniłem pasek i rolkę - nic nie dało. Ponieważ napinacz kosztuje ok. 250 zł. więc zrobiłem próbę metodą chałupniczą. Luz przy mechaniżmie napinającym (z prawej strony, tam gdzie się przykręca mechanizm napinajacy) zlikwidowałem blaszką mosiężną o odpowiednio dobranej średnicy a we wszystkie możliwe miejsca, w jakie udało mi się wcisnąć igłę od strzykawki wlałem pare kapek oleju. JAK RĘKĄ ODJĄŁ Cisza i spokój. Troszke popiskuje klima, ale to na początku jak ją włączę i jest to zupełnie inny pisk niz wtedy.
HEY
U MNIE TEŻ PISZCZY ALE TYLKO NA ZIMNYM SILNIKU I TO JEST CHYBA ALTERNATOR, PO 5 MIN PRZESTAJE I JEST CICHO (WCZORAJ PADŁ MI AKUMULATOR WIEC TO CHYBA BYŁ POWÓD - BYŁ SŁABY I NA ZIMNYM PO DŁUŻSZEJ PRZERWIE 2,3 DNI ALTERNATOR BYŁ OBCIĄŻĄONY I CHYBA PASEK PISZCZAŁ) - POZDROWIENIA, ZOBACZYMY JAK TERAZ BĘDZIE PO WYMIANE NA NOWY AKUMULATOR