Nie chce odpalić.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalić.
Witam,
Mam problem z odpaleniem auta.
Doprowadziłem do pustki w baku.
Zatankowałem około 15l.
Po czym w dalszym ciągu nie odpala. Auto na pych odpaliło, ale po dodaniu gazu - gaśnie.
Co może być tego przyczyną?
Zapchany filtr paliwa? za słabe ciśnienie? Jak do zdiagnozować?
Mam problem z odpaleniem auta.
Doprowadziłem do pustki w baku.
Zatankowałem około 15l.
Po czym w dalszym ciągu nie odpala. Auto na pych odpaliło, ale po dodaniu gazu - gaśnie.
Co może być tego przyczyną?
Zapchany filtr paliwa? za słabe ciśnienie? Jak do zdiagnozować?
- dj domin1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam. Pozwolicie że się przyłącze. A jakie powinna dawać ciśnienie ta pompa pod samochodem? Ja mam silnik PL. U mnie chyba też ona zaczyna szwankować, bo głośno chodzi i auto coś słabszeTomek MK2 pisze:wymień filtr paliwa Sprawdz ciś jakie daje Jak za małe to wina pompy (mogłeś spalić lub zatrzeć) Najgorzej jak nawaliła ta podciśnieniowa pod spodem auta U mnie niestety tak było
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to ze paliwo bylo zjechne do konca nie oznacza ze jest to wina filtra, tu jest palstikowy zbiornik wiec nie powinno byc syfu w baku a poza tym jezeli by byl to moglby zapchac filtr nawet przy pelnym zbiorniku.
Pompa paliwa zacieasie kiedy chodzi na sucho, to ze slychac pope nie oznacza ze jest ok, tu sa 2 pompy paliwowe wiec nalezalo by sparwdzic cisnienie jakie one daja lub scianac przewod z listwy wtryskowej i sparawdzic czy ono leci i jak mocno.
Moze tez byc uszkodzony regulator cisnienia paliwa na listwie wtryskowej.
Sciagnij przewod i zobacz czy leci paliwo, to nic nie kosztuje i zajmuje nie duzo czasu
Pompa paliwa zacieasie kiedy chodzi na sucho, to ze slychac pope nie oznacza ze jest ok, tu sa 2 pompy paliwowe wiec nalezalo by sparwdzic cisnienie jakie one daja lub scianac przewod z listwy wtryskowej i sparawdzic czy ono leci i jak mocno.
Moze tez byc uszkodzony regulator cisnienia paliwa na listwie wtryskowej.
Sciagnij przewod i zobacz czy leci paliwo, to nic nie kosztuje i zajmuje nie duzo czasu