sorzen wachacza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sorzen wachacza
Witam. Dzisiaj wyminiłem sworzeń wachacza z lewej strony w mojej Jettcie. I odośnie tego mam pytanie czy po tym zabiegu trzeba ustawiać zbieżność?
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
radek463, jedz sprawdzic zbierznosc, nie kosztuje to majatek a bedziesz przynajmniej pewien ze ci oopon nie zedzrze. ja u siebie po wymianie sworznia ustawialem zbierznosc i kosztowalo mnie to 30
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
-
- Użytkownik
- Kontakt:
W poscie wyżej napisałem że w sworzniu są owalne otwory sorry owalne są w wahaczu.Niewiem jakie zadanie ma ten ząbek ,wiem tyle że jak się poluzuje te trzy nakretki to koło się przesuwa.Rozpinałem kiedyś zawieszenie do wyjęcia półosi i niechciało mi się rozkręcać tej poziomej śruby tylko rozkręciłem trzy pionowe i miałem później przestawioną kierownicę i właśnie przestawiając na sworzniu wróciłem do stanu z przed rozkręcenia
a jednak trzeba było odkręcić tę jedną śrubę to byś nic nie poprzestawiałrobertrog pisze:niechciało
a pisząc to -->>
zaprzeczasz swoim słowom -- czyli nie trzeba ustawiać jeżeli sie wróci do poprzedniego ustawieniarobertrog pisze:i właśnie przestawiając na sworzniu wróciłem do stanu z przed rozkręcenia
ano takie że przechodzi od góry przez wahacz (przez podłużny otwór) i wystarczy zapamiętać jego położenie by ustawić nowy wahacz tak jak stary, z reguły ząbek jest ustawiony/przesunięty max. na zewn. stronę czyli w stronę kołarobertrog pisze:Niewiem jakie zadanie ma ten ząbek
...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie zaprzeczam swoim słowom bo właśnie przesuwając sworzeń do wewnątrz lub zewnątrz ustawiłem tak jak było ,bo jeżeli ta płytka by ustalała to nie miałbym tych problemówmisiek10111 pisze:zaprzeczasz swoim słowom -- czyli nie trzeba ustawiać jeżeli sie wróci do poprzedniego ustawieniarobertrog pisze:i właśnie przestawiając na sworzniu wróciłem do stanu z przed rozkręcenia
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Masz na myśli że nie pojechałem na zbieżność ,nie miałem kasy.
A czemu w takim razie zrobili otwory owalne w wahaczu ,inne firmy mają zwykle otwory.Tak samo jest z mocowaniem amortyzatora do zwrotnicy tylko VW ma możliwość regulacji pochylenia.
A czemu w takim razie zrobili otwory owalne w wahaczu ,inne firmy mają zwykle otwory.Tak samo jest z mocowaniem amortyzatora do zwrotnicy tylko VW ma możliwość regulacji pochylenia.
Ostatnio zmieniony czw gru 13, 2007 12:13 przez robertrog, łącznie zmieniany 1 raz.