Odma i kominek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

vc20ne

Odma i kominek

Post autor: vc20ne » śr gru 12, 2007 22:48

Witam
Niedawno kupiłem MK4 1.6SR. Mam trochę problemów z mocą (często jest słaba) trochę nierówno pracuje silnik. Podobno to od dziurawej odmy a ja mam w niej kilka małych pęknięć. Zakleiłem to taśmą żeby sprawdzić czy to jest powodem wspomnianych problemów ale zastanawia mnie jedna sprawa: skoro dziurawa odma ma taki duży wpływ na pracę silnika (przekłamania w zasysanym powietrzu bo odma jest między przepustnicą a przepływką) to czy nie ma wpływy to, że kominek ( ten element przez który wlewa się olej do silnika, rysunek) jest luźno osadzony w pokrywie wałka rozrządu i zasysa lewe powietrze? Czy u Was też jest tak, że właśnie ten kominek nie siedzi sztywno w otworze pokrywy silnika (mam na myśli pokrywę wałka rozrządu a nie tą czarną plastikową). Dodatkowo u mnie mocno w tym miejscu poci się silnik olejem.
Obrazek

Awatar użytkownika
mmaniek8
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mmaniek8 » czw gru 13, 2007 00:35

Jeżeli odma łączy ci się z pokrywą zaworów to napewno ten "kominek" ma wpływ na zasysane powietrze.

vc20ne

Post autor: vc20ne » czw gru 13, 2007 20:55

ale czy ktoś może mi powiedzieć czy on ma sztywno siedzieć w otworze pokrywy zaworów czy może mieć luzy?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”