przegub prawdopodobnie chyba ze np tarczka ABSu sie zgieła i trze o zwrotnicę lub czujnik ABSu.
Jesli przegub to albo rozerwało się manżetę czyli gumowa osłonę i smar wyciekł albo po porstu przegub pada.
Przegub to nie jest tania sprawa, wiec lepiej rozłóż go i obejrzyj, jelsi sie nadaje to poskłądaj , nowa manżeta i smar i powinine jeszcze pochodzić. Jesli sie juz rozleciał to wymień na nowy
Tylko nie wiem który to przegub bo zródł odzwięku cięzko zdiagnozować z filmiku, raczej zewnetrzny przy kole ale moze tez to byc wewnętrzny.
A teraz podstawowa sprawa, jak dałeś auto z usterką polegajacą na wydobywaniu sie tego dźwięku i ci jej nie usunęli a wymienili ci tyyyle rzeczy to zmień warsztat. Każdy mechanik mając dostęp do auta powinien ustalić źródło dzwięku w 5 min a oni po prostu "wymienili to co każdemu" gdy przyjeżdza się z czymś hałasującym. Nie wiem jak sie z nimi dogadales ale powinenes nie płacic w takiej sytacji za robocinę, bo usterka jest nadal.
W skrajnych przpadkach każesz im wymontowac to co zamontowali i ponowne zamontowanie twoich starych części (co jest dla nich niewykonalne bo wiekszoszc tych elementów ulega zniszczeniu przy demontażu, ale skoro nie tu tkwiła usterka to po co zmieniala np tuleje i sworznie, pewnie powiedząże i tak trzeba je było wymienic ale nie wiem jaka była twoja umowa z nimi)
[ Dodano: Wto Sty 22, 2008 18:54 ]
btw ceny ładnie pozaokrąglane ale niestety w górę 50, 60 , 70, 80