cos buczy szumi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cos buczy szumi
Witam mam problem , jadać swoim golfem 3 głośno coś buczy z przodu jak mam ustawione kola na wprost ,leciuteńkie skręcenie kolami powoduje zanik tego szumienia buczenia ,opony mam jeszcze letnie nówki założone w lipcu ,zaznaczam ze stylu jest ok ,jeśli wiecie co to możne być proszę o pomoc
Moim zdaniem na 99% to będzie łożysko, miałem to samo, tyle ze u mnie jak skrecałem tylko w jedno strone to buczało (tak jakby zbieżnośc była źle ustawiona) Jedź do mechaniora niech sprawdzi łożysko a przed tym zobacz czy opony Ci nie szlifuje od wewnętrznej strony bo jak tak to bedzie zbieżność. Pozdro
------------Regeneracja N75 do silnika 1Z-------------WARSZAWA------------
Tel. pięć zero pięć sześć jeden osiem sześć pięć sześć.
Tel. pięć zero pięć sześć jeden osiem sześć pięć sześć.
cos buczy szumi
witam nie zrozumieliście mnie ,chodzi mi ze jak jadę na wprost to mi buczy ,dopiero jak skręcę w prawo lekko kierownica to przestaje ,dziwne jest to ze tylko jak skręcę w prawo to przestaje ,jadać prosto buczy ,Dziwek to jakby obcieranie ,ale sprawdzałem opony i wszystko ok
Miałem coś podobnego. Latem zaczęło burczeć, huczeć, hałasować. Pojechałem na warsztat do starego mechanika i ten powiedział - jeździć aż się rozsypie. Drażniło mnie, ale jeździłem do....... grudnia. W końcu gdy już nie słyszałem własnych myśli podczas jazdy pojechałem na ten sam kanał i w ciągu 5 minut wiadomo było co wymienić - strzał w 10tkę. Dwa łożyska.
Moja rada: jeździć póki się nie ujawni..... choć wiem że to jest denerwujące, ale mechanika pojazdowa już taka jest.
Moja rada: jeździć póki się nie ujawni..... choć wiem że to jest denerwujące, ale mechanika pojazdowa już taka jest.
Mam dokładnie ten sam problem czy może znalazłeś rozwiązanie ??TEO21 pisze:witam nie zrozumieliście mnie ,chodzi mi ze jak jadę na wprost to mi buczy ,dopiero jak skręcę w prawo lekko kierownica to przestaje ,dziwne jest to ze tylko jak skręcę w prawo to przestaje ,jadać prosto buczy ,Dziwek to jakby obcieranie ,ale sprawdzałem opony i wszystko ok
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Mar 01, 2008 15:16 ]
Auto odebrane od mechanika. Wymieniono łożysko. Teraz jest OK cicho i przyjemnie
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]