Akumulatory siadają

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

slaveus
Nowicjusz
Nowicjusz

Akumulatory siadają

Post autor: slaveus » wt gru 04, 2007 23:08

Witam,

Moje auto Golf III, 1997 r., 1.8, central zamek, alarm, inne standardowe urzadzenia korzystające z zasilania, radio ma wyciągany panel, żadna lampka się nie pali po zamknięciu auta, nie wiem co jeszcze jest ważne ...

Od października dwukrotnie wymieniałem akumulator i mam już dość. Samochód był na przeglądzie u elektromechanika i nic nie wykryto. Wszystko podobno działa dobrze, zresztą byłem obecny przy niektórych czynnościach i rzeczywiście te urzadzenia diagnostyczne wykazywały że jest ok, więc nie mam powodu, żeby im nie wierzyć. Jak auto było zamknięte na alarmie to nie brało więcej niz trzeba. Natomiast przy włączonym silniku alternator ładowął prawidłowo. Z drugiej strony jeden aku poszedł w ramach gwarancji do producenta i wrócil z info , że jest w porządku. Nie wiem co może być przyczyną tak szybkiego wyładowywania się aku. Autkiem dojeżdżam głównie do pracy ok. 4 km, ale nie wierzę, że nowy aku wyładowałby się już po miesiącu z powodu niedoładowywania o ile w ogóle rzeczywiście auto niedoładowuje. W tej chwili mam nowego Boscha silver 56 Ah i boję się, że pewnego ranka sytuacja się powtórzy. Może macie jakies sugestie albo podpowiedzi co może być przyczyną. Będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam, sławek

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » wt gru 04, 2007 23:11

to ze jeden padl to nic strasznego.czesto sie zdazaja reklamacje wiec narazie badz spokojny.

Awatar użytkownika
Marcin_87
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Marcin_87 » wt gru 04, 2007 23:13

a jak z rozrusznikiem?
a altek ile ładuje?

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » wt gru 04, 2007 23:18

slaveus pisze:Samochód był na przeglądzie u elektromechanika i nic nie wykryto. Wszystko podobno działa dobrze, zresztą byłem obecny przy niektórych czynnościach i rzeczywiście te urzadzenia diagnostyczne wykazywały że jest ok,
wiec ladowanie ma chyba ok

slaveus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: slaveus » wt gru 04, 2007 23:38

rozrusznik chyba ok, bo kręci bez problemu, wymieniałem w nim nawet ostatnio tzw sprzęgiełko bo padło, więc gdyby coś tam było nie tak to by chyba zauważyli przy tej wymianie ... ?,
to jest już trzeci aku, jeden padł jakoś pod koniec października a tydzien temu ten drugi

alternator ile ładuje nie wiem ale gościu który to mierzył mówił, że ładuje prawidłowo
Ostatnio zmieniony wt gru 04, 2007 23:40 przez slaveus, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”